Elképesztő

4 órája

Úgy megrúgták a fiatal játékost Miskolcon, hogy az egyik veséjét ki kellett venni

Súlyos sérülést szenvedett az ETO 17 éves labdarúgója, Zója-Katona Márk csapata szombati, Miskolcon lejátszott bajnoki mérkőzésén. A korosztályos válogatott játékos egyik veséjét ki kellett venni, életveszélyben volt.

Boon.hu

Zója-Katona Márk fehérben

Fiatal játékosáért aggódik az egész ETO-család. Az U19-es együttesben szereplő Zója-Katona Márk szombat kora délután még csapata győzelméért, aznap este már az életéért küzdött.  A korosztályos válogatottban is bemutatkozható fiatal győri labdarúgó a Diósgyőr elleni szombati bajnokin kapott hatalmas rúgást a veséjére. Hazafelé a buszon lett nagyon rosszul, a miskolci kórházban életmentő műtétet végeztek rajta – számolt be róla a Kisalföld.

Vér folyt a hasüregbe

"Márk aztán egyre rosszabbul lett, a buszon hazafelé már hányt és szinte üvöltött a fájdalomtól – mesélte a portál érdeklődésére az U19-es gárda egyik edzője, az ETO korábbi kiváló csatára, Igor Nicsenko. –  Máté Győző a csapat edzője, Ágh László doktorral beszélve azonnal mentőt hívott. A busszal lehúzódtunk az útról,  s ott vártuk meg a segítséget. Szerencsére, mert később megtudtuk, Márk veséje  megrepedt, a hasüregébe rengeteg vér folyt, nem bírta volna ki az utat Győrig" – tette hozzá Igor Nicsenko.

Zója-Katona Márk fehérben

Márknak a kórházban kivették a sérült, megrepedt veséjét: a nagyobb gond az volt, hogy a másik veséje nem akart beindulni. Vasárnap délelőttre jobban lett, megmaradt veséje is elkezdett működni, levették a gépről és felébresztették a mélyaltatásból.

A teljes cikket, a DVTK edzőjének nyilatkozatával elolvashatja a Kisalföld oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában