Figyeljünk

3 órája

Népszerű a pumpapálya, de veszélyes is lehet!

Nem véletlenül vannak a figyelmeztetések a pálya mentén.

Boon.hu

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Szinte nincs olyan napszak, amikor ne lenne kerékpáros, rolleres, vagy görkorcsolyás a 217 méter hosszú aszfaltcsíkon, amelyet az Aktív Magyarország Program kereteiben építettek az Avason.

miskolci kerekesek megtanulták a kifejezést, hogy pumpapálya, vagy angolul pump track. Ez egy olyan aszfaltborítású körpálya, melyet kanyarok és hullámok alkotnak. Formájának köszönhetően élvezetes, ugyanakkor biztonságos kikapcsolódási lehetőség, mely akár egy kosárlabda pálya méretű területen elfér. Pedálozás helyett a testsúly áthelyezésével - pumpálással - tudjuk hajtani magunkat, bármilyen eszközzel, ami gurul.

Azonban a pályának megvannak a maga veszélyei is, így csak szigorúan a szabályok betartása mellett lehet, érdemes használni, hogy elkerüljük a balesetet. Erre a megfelelő táblák is figyelmeztetnek a pálya környékén, ezeket érdemes a használat előtt alaposan átnézni és elolvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában