boon.hu video

2 órája

Őszi nagytakarítás kezdődött Miskolcon (fotók, videó)

Csütörtök reggel startolt a város történetének legnagyobb takarítási akciója. Az őszi nagytakarítás Miskolc egész területére kiterjed.

Édes Richárd

Hollósy András alpolgármester, és Tóth-Szántai József polgármester tájékoztatott a programról

Fotó: Vajda János

A következő egy hónapban 50 résztvevő 17 munkagéppel dolgozik majd az őszi nagytakarítás 24 kiemelt helyszínén.

őszi nagytakarítás, ősz, miskolc, polgármester
Új tisztítógépeket is kipróbálnak Miskolcon az őszi nagytakarítás során Fotó: Vajda János.

Őszi nagytakarítás Miskolcon: az egész városra kiterjed

A program egyik koordinátora Hollósy András alpolgármester.

Egy igazi offenzíva lesz ezekkel a speciális eszközökkel, ilyen még nem volt Miskolcon. Bízunk benne, hogy a miskolciak megelégedésére történik majd ez az akció

- foglalta össze a tudnivalókat az alpolgármester.

Miskolc minden választókörzetét, minden egyes területét érinti majd a takarítási akció. Korábban itt írtunk a tavaszi nagytakarításról  Miskolcon.

Különleges gépek segítik az őszi nagytakarítást

Modern munkagépeket is kipróbálnak majd Miskolcon, amiket hazánkban még egyáltalán nem teszteltek, vagy ebben a régióban még nem találkoztunk velük.

A Bükk Városa Programnak fontos része, hogy olyan gépeket és eszközöket használjunk, amelyek környezetbarátok és megfelelnek a program elvárásainak. Van egy nagy nyomású gőzölőgépünk. Ezzel a belvárosnak azokat a részeit szeretnék megtisztítani, ahol miskolciként egyszerűen rossz a komfortérzetünk a régi leragadt rágóktól és az egyéb szennyeződésektől, a gépek pedig el tudják tüntetni ezeket

– emelte ki a program gépeinek újszerűségét Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere. 

Hajléktalanok segítik a Bükk Városa Programot

A polgármester hangsúlyozta a program fontos elemét: a városban mindenkinek dolgoznia kell, Miskolc lakóinak részt kell vennie a város életében. Ennek jegyében már csütörtök este a miskolci hajléktalanoknak szerveztek egy programot. 22 óra után a város különböző pontjain a hajléktalanok útburkolati jeleket festenek fel, ők is részt vesznek a Bükk Városa Programban.

„Bízunk abban, hogy a miskolciak velünk együtt vigyáznak majd a városra. Mert minden takarítás nagy lendülettel indul az elején, azonban sokkal fontosabb erre a rendre vigyázni az elkövetkezendő hetekben.” – mondta Tóth-Szántai József. A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy az őszi nagytakarítás után is vigyázzanak a városunkra, legyenek ebben partnerek, és védjenek mindent, ami Miskolcon fontos és értékes.

Debrecenben is mostanában kezdődött az őszi nagytakarítás a Nagyerdőn. 

További videós tartalmaink itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában