Ez történt

2 órája

Kitakarítják Miskolcot és holnaptól újra kötelező a maszkviselés

Tóth-Szántai József nagyszabású takarítási programot jelentett be, a légúti megbetegedések emelkedő száma miatt pedig szombattól újra kötelező a maszkviselés a miskolci kórházakban, valamint halálos baleset történt Tard közelében. Pénteki hírösszefoglalónkat olvashatják.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere már hivatalba lépése előtt jelezte, hogy a legfontosabb teendőinek egyike lesz, hogy rend és tisztaság legyen a város közterületein. Ezzel kapcsolatban posztolta közösségi oldalán a következőt:

 Városszerte rendbe tesszük az utcákat, parkokat, tereket és aluljárókat.

Az október közepén induló őszi nagytakarításról elkezdődtek az egyeztetések.

Pénteken kora délután halálos baleset történt Tard közelében. Egy személyautó eddig tisztázatlan okból fának csapódott, egy ember életét vesztette, ketten megsérültek.

A párizsi olimpikon, Guzi Blanka neve is felkerült a miskolci olimpikonok emlékfalára Miskolcon. Így tisztelegtek a július-augusztusban tartott XXXIII. nyári ötkarikás játékokon öttusában negyedik helyezést szerzett sportoló teljesítménye előtt.

A különböző légúti megbetegedések emelkedő száma miatt október 12-től, szombattól visszavonásig a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi tagkórházában a fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályokon és részlegeken kötelező az orr- és szájmaszk viselése.

Az István Nádor Borlovagrend huszonöt éves jubileuma alkalmából telt házas jótékonysági programot tartott a Minorita templomban. Az este bevételét a miskolci kórház beteg gyermekeinek és a Barlangfürdő felújítására ajánlották fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában