Szűrés

6 órája

Stroke prevenciós délelőtt Jegesmedvékkel és zenével Miskolcon

A Rotary Club Miskolc ingyenes egészségügyi prevenciós délelőttöt szervez október 12-én, szombaton a Városháza aulájában.

Gárdonyi Edina

Fontos a prevenció Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A program mottója – megelőzés, felismerés, cselekvés – jól tükrözi a nap küldetését. Az érdeklődőkkel dr. Valikovics Attila, a Miskolci Stroke Centrum vezetője, Varga Sarolta klinikai logopédus és az Országos Mentőszolgálat képviselője osztja meg tudását. A témák között szerepel a stroke tüneteinek időben történő felismerése, a felépülési folyamat, valamint az Életmentő alkalmazás használata, hiszen minden perc számít. 

A DVTK Jegesmedvék sportolói egy figyelemfelkeltő sétára hívják a résztvevőket, amely szimbolizálja az egészséges életmód és a fizikai aktivitás fontosságát a megelőzésben. Emellett újraélesztési bemutatóval is készülnek, ahol az érdeklődők elsajátíthatják az alapvető életmentési technikákat. Nem maradnak vidámság nélkül a résztvevők, napközben a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és a Rock’n Roll Forever Band zenél, a prevenciós délelőttöt pedig az Ildi Rider énekesei, Árvai Ildikó és Alföldi Norbert koncertje zárja. Az egészségügyi programhoz kapcsolódva a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezete ingyenes szűréseket végez. A rendezvény ingyenes, azonban a Miskolci Stroke Centrum támogatására adománygyűjtés lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában