Hanghatással

2 órája

Vadászgépek lepik el Miskolc légterét már hétfő délután

Gripenek okoznak a megszokottól eltérő, nagyobb zajt Borsodban hétfőn, kedden és csütörtökön délutántól egészen az esti órákig.

Boon.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében két települést is érint a gyakorlat

Fotó: FULOP ILDI

Október 21-én, 22-én és 24-én a Magyar Honvédség Gripen-pilótái gyakorlatoznak az ország több településének légterében, köztük Miskolc és Mezőkövesd felett is. A délutáni és esti repülések idején a lakosok a megszokottnál nagyobb zajra számíthatnak a vadászgépek miatt. A kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár közlése szerint a repülési gyakorlatok délután 4 órától egészen este 9 óráig tartanak majd.
A pilóták az éves kiképzési tervnek megfelelően ebben az időszakban hajtják végre repülési feladataikat, amelyek célja a pilóták képzettségének fenntartása és a légtérvédelem folyamatos biztosítása.

vadászgépek, gripenek, Miskolc
Vadászgépek gyakorlatoznak hétfőn, kedden és csütörtökön Miskolc légterében is
Fotó: Cseh Gábor / Forrás: Cseh Gábor

A gyakorlat Miskolc és Mezőkövesd mellett érinti Kecskemét, Szolnok, Eger, Debrecen, Tiszafüred, Szigetvár, Nagyatád, Kadarkút, Kaposvár, Veszprém, Várpalota és Hajmáskér térségét is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában