Programajánló

2 órája

Párbeszéd a közlekedés lehetőségeiről

Párbeszédet indítanak egy teszt keretein belül, a jövőbeli közlekedésről való elképzeléseinkről. Harmincöt gombnyomásból kideríthető, hogyan hatnak döntéseink, ha valamiből többet, másból kevesebbet akarunk az utakon és köztereken.

Boon.hu

Kíváncsiak arra, hogy hogyan képzeljük el a jövő közlekedését Fotó: Máthé Daniella

Magának a tesztnek a célja az, hogy hat kategóriába sorolja kitöltőit az alapján, hogy melyik 2040-es tervezet verzió áll hozzájuk a legközelebb. A Dialóg Egyesület és a K-Monitor Egyesület ezúton szeretné kideríteni, milyen jövőben gondolkoznak a településen élő és nap mint nap közlekedő lakosok. A teszt segít átgondolni, hogy milyen lenne az a város, ami a mostani egyéni választásaink, olykor kényelmi, olykor tudatos alapon kialakított szokásaink szerint fejlődik.

A teszt során harminchárom állítást olvashatunk, melyekre három választási lehetőség közül kell voksolunk: egyetértek, nem értek egyet, nem tudom / nem érdekel. Olyan állításokat olvashatunk ezek között, mint például: „2040-ben az emberek rugalmasabb munkaórákban vagy otthonról dolgoznak majd, és leggyakrabban digitálisan fognak értekezni egymással.”, vagy „A klímaváltozás hatásaira készülve csökkenteni kell a burkolt felületek arányát és bővíteni a zöldfelületeket akár a jelenleg parkolóként használt terek rovására is.” Ilyen és hasonló kérdésekkel találkozhatunk tehát a tesztben, amit a miskolciak próbálhatnak ki elsőként.

A teszt végén a kitöltőket egy interaktív diskurzusra invitálják a Dialóg Egyesület szervezésében, annak reményében, hogy a városban élők egymást meghallgatva alakíthatják ki a mindenki számára élhető irányt. A rendezvény a Miskolci Egyetemen október 28-án lesz megtartva, jelentkezni a teszt végén lehet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában