boon.hu video

2 órája

Vakok és Gyengénlátók részére szerveztek egészségnapot

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Rotary Klub Miskolc-Tapolca támogatásával egészségnapot szervezett október 18-án pénteken, a Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából Miskolcon. Immáron hagyományteremtő céllal rendezte meg az eseményt a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete.

Szőke Ariadné

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A rendezvényt Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke nyitotta meg köszöntőjével.

Vakok és Gyengénlátók részére szervezett egészségnap
Vakok és Gyengénlátók részére szervezett egészségnapon Adorján János, Rotary Club Miskolc-Tapolca elnöke, Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke, Balogh Beáta, Rotary Club Miskolci Angyalok elnöke 

„A Rotary Club Miskolc-Tapolca valamint a Miskolci Angyalok Rotary Club is támogatja a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületét, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Az egyesület tagjai, a látássérültek- kísérők segítségével a vármegye bármely pontjáról érkezhetnek hozzánk az egészségnapra. A már jól megismert helyszínen ezáltal könnyebben tájékozódnak.” - mondta Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke a boon.hu-nak.

Vakok és Gyengénlátók részére szervezett szűrővizsgálatok

Az egészségnap keretén belül folyamatosan várták a tagokat a különböző egészségügyi szűrővizsgálatokra. A partnereik szállították a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének tagjait a Semmelweis kórházba tüdőszűrésre, légzés funkció vizsgálatra, valamit a Szent Ferenc kórházba csontsűrűségmérés vizsgálatra. További vizsgálatokat is végeztek, mint például hallás vizsgálat, vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, szájüregi rákszűrés, PSA laborvizsgálat (prosztata szűrés). Az egészségügyi szűrőnapon finom, egészséges alapanyagokból készült ételeket és gyógyteákat kóstolhattak az érkező tagok és kísérőik. 

„A mai nap különleges, hiszen Balogh Beáta, Rotary Club Miskolci Angyalok elnöke, valamint Adorján János, Rotary Club Miskolc-Tapolca elnöke átadta azt az adományt, amelyből az épület vizesblokk részeit korszerűsítik, illetve megvalósul ezáltal a helyszín akadálymentesítése is.” - tette hozzá az egyesület elnöke. 

Vakok és Gyengénlátók Egyesületének támogatói 

„Évek óta támogatjuk a Vakok és Gyengénlátók Egyesületét. A kezdetekben az internet hozzáférést biztosítottuk a klub részére. Minden évben igyekeztünk az egyesület segítségére sietni, amit elhivatottan végzünk” – mondta Adorján János, a Rotary Club Miskolc-Tapolca elnöke. Majd hozzá tette, hogy az idei kocsonyafesztivál alkalmával sikerült összegyűjteni egy jelentős adományt az egyesület részére, az így befolyt összeg egymillió és százharmincezer forint volt. 

Az egészségnap megszervezését a miskolci Metro Áruház is támogatta. Balogh Zoltán az áruház lánc igazgatója kiemelte, hogy fontosnak tartja a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének felkarolását. Az esemény megvalósulásához a Miskolc Autó Kft. idén is biztosította a páciensek egész napos szállítását a szűrővizsgálatokra. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában