Bükki

6 órája

Mentsen életeket és fedezze fel az univerzumot: véradás a Csillagdában

Harmadik alkalommal rendeznek véradást a Bükki Csillagdában. A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága közösen szervezi az eseményt, melynek célja, hogy minél többen csatlakozzanak a véradók közösségéhez.

Gárdonyi Edina

Már nem először szerveznek véradást a helyszínen Fotó: Bükki Csillagda

Október 21-én, hétfőn 10 és 14 óra között várják az önkénteseket. A véradás mellett az érdeklődők egészségügyi szűréseken is részt vehetnek, valamint a véradók ingyenesen tekinthetik meg a Bükki Csillagda kiállítását, és részt vehetnek egy különleges planetáriumi filmvetítésen is. Továbbá minden véradót kézműves ajándékkal és sajtkóstolóval várnak, ezzel köszönve meg a segítségüket.

Ki adhat vért?

Vért adni bárki tud, aki egészségesnek érzi magát, elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét, valamint testsúlya meghaladja az ötven kilót. Első véradók esetében a felső korhatár 60 év. A véradáshoz személyi igazolvány és a taj-kártya szükséges. Az egészségügyi ellátás folyamatosan igényli az önkéntes véradók támogatását, hiszen minden csepp vér számít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában