2 órája
Most még kollégája ebédjét is megkóstolhatja
A MiReHu Nonprofit Kft. idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Ennek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára, a hulladéktermelés csökkentésére, az újrahasználat fontosságára és a fenntartható életmódra.
Hozza el Ön is, amit hétvégén főzött! Fotó: Cseh Gábor
Az idei kampány központi témája az élelmiszerpazarlás, ezzel kapcsolatban a MiReHu felkészítő kampánya már néhány hete tart, folyamatos edukációs tartalmakkal segítik az embereket online felületeiken. Az online kampány során a társaság a NÉBIH "Maradék Nélkül" programjának hasznos információit, kisvideókat, saját ismeretterjesztő posztokat és szórakoztató mémeket osztott meg, hogy minél szélesebb közönséget szólítson meg, illetve elindította a vendéglátósok irányába a „Felét a feléért” kampányt.
Egy héten át lesznek programok az élelmiszerpazarlás ellen
A MiReHu eseményekhez kötődő akciói hétfőn kezdődnek, különféle figyelemfelkeltő, interaktív programmal, eseménnyel igyekszik felhívni a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének és az ezt érintő személyes felelősség fontosságára.
Eseményeik:
- November 18–22. – Edukációs Roadshow az élelmiszerpazarlás ellen. Edukációs roadshow-val várják az érdeklődőket Miskolc különböző pontjain, ahol meghökkentő, mégis tudományos installációkkal hívják fel a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára.
- A helyszínek és időpontok:
- November 18., hétfő 7:30-8:30 Széchenyi szobor, 13:00-14:00 Mancs szobor
- November 19., kedd 7:00-8:00 Színház, 13:30-14:30 Centrum
- November 20., szerda 8:00-9:00 Búza téri piac, 13:00-14:00 Szinvapark
- November 21., csütörtök 7:00-8:00 Avas Városközpont, 13:00-14:00 Tapolcai elágazás
- November 22., péntek 7:00-8:00 Hősök tere, 18:00-21:30 Miskolci Városi Jégcsarnok
Maradékmentés a fókuszban
November 18., hétfő 12:00 – Morzsaparti a MiReHunál. Hétfő délben a MiReHu munkatársai Morzsapartit tartanak, amihez mindenkit arra ösztönöznek, hogy a hétvégi menüből megmaradt ételeiket hozzák magukkal és fogyasszák azt vagy cseréljenek a kollégáikkal. A közösségi élményhez így kapcsolódik az edukáció és az élelmiszermentés. A program megszervezésével másokat is arra szeretnének motiválni, hogy a saját közegükben szervezzenek morzsapartit, tegyék a közösségi élményt élelmiszermentővé is. Egy maradékmentő partin mindenki összedobhatja, ami a hűtőben vagy spájzban lejárathoz közel várja a felhasználást, így együtt lehet megélni a mentés és közös főzés élményét.
November 19., kedd 13:30-14:30 – A biohulladék útja. Kedden délután a Centrumnál látványos bemutatóval várják az érdeklődőket, hogy megismertessék a biohulladék gyűjtésének és kezelésének folyamatát. Akár már gyűjt biohulladékot, akár csak most ismerkedne a rendszerrel, a helyszínen bemutatják, mi történik a konyhai hulladékkal, és miért fontos a megfelelő gyűjtés.
Ronda de finom kampány
November 20., szerda 7:00–8:00 – A Búza téri piacon szerdán egy érzékenyítő kampány részeként mutatják be a látogatóknak, hogy a szabálytalan formájú zöldségek és gyümölcsök is ugyanolyan finomak, mint a tökéletesek. A cél az, hogy a vásárlók bátran és tudatosan válasszák a formátlan, ám ízletes terményeket is, ezzel csökkentve a pazarlást. A standhoz ellátogatók ajándék vetőmagot kapnak, hogy megtapasztalhassák a saját maguk által termesztett növények értékét, és ezáltal új megközelítéssel tekintsenek a vásárolt zöldségekre is.
November 21., csütörtök – Education in location. A MiReHu Nonprofit Kft. első hulladékgazdálkodóként csatlakozott a NÉBIH élelmiszerpazarlás elleni programjához. A program során a NÉBIH szakemberei felkészítik a résztvevőket, hogy nagyköveti szerepükben hiteles szakmai anyagok alapján tartsanak foglalkozásokat az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságáról.
November 22., péntek 18:30–21:30 – Vidd a jégre, avagy fagyaszd, ami fagyasztható! - Jótékonysági korcsolyázást szerveznek, amelyre mindenkit szeretettel várnak a jégpályán. A belépéshez egy csokoládé vagy tartós élelmiszer felajánlása szükséges, amelyet a szervezők rászorulóknak juttatnak el. A program így nemcsak szórakozást nyújt, hanem lehetőséget is, hogy másokon segítsenek. A jégpálya szimbolikus helyszín, hiszen a fagyasztás mint az élelmiszerpazarlás csökkentésének hatékony eszköze, itt nemcsak élményként, hanem oktató célzatú felhívásként is megjelenik. Belépő tehát 1 db csokoládé vagy tartós élelmiszer fejenként.
További cikket itt olvashat a cégről.