Helyi közélet

2016.08.10. 13:47

Dél-kiliáni körzeti rendelők - Ha lesz orvos és meg is érik

Miskolc - A dél-kiliáni rendelőkbe járóknak „már csak” éveket kell várniuk a könnyebb megközelíthetőségre.

Miskolc - A dél-kiliáni rendelőkbe járóknak „már csak” éveket kell várniuk a könnyebb megközelíthetőségre.

Legyenek türelmesek, köszönik a munkájukat és majd 2019-ben felújítják a rendelőket. Tömören ezt a választ kapták a miskolci önkormányzattól az érintett orvosok. A hetvenes évek óta alig változott az ominózus miskolci rendelőkben bármi. Már a környék is bizarr: vizeletfoltos oszlopok, a rendelő bejáratával szemben nemzeti dohánybolt. Az esélyegyenlőség megteremtése még várat magára, pedig idősek és mozgáskorlátozottak is vannak az ide tartozó betegek között, többen már fel sem tudnak menni a lépcsőn, csak felüzennek receptért. A vége sokszor az, hogy a betegek átjelentkeznek más orvosokhoz. A gyermekorvosi rendelőkbe járó anyukáktól logisztikai bravúrt és erőmutatványt követel, hogy feljussanak a rendelőkbe a babakocsival és gyerekekkel, lehetőleg elkerülve a baleseteket.

Az ÁNTSZ utoljára 2012-ben mérte fel az állapotokat, és nem is találták megfelelőnek a körülményeket, de nem történt változás. Az itt rendelő orvosok levélben érdeklődtek az önkormányzat tervéről még júniusban. A választ már ismerik.

ÉM-SzK


Miskolc - Az ÁNTSZ négy éve megállapította: nem megfelelő. Épp csak semmi sem történt azóta.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában