Helyi közélet

2017.06.11. 17:06

Elhagyta a nő, ezért a családjára gyújtotta a házat a mezőcsáti férfi

Mezőcsát - „Meg fogtok halni, rátok fogom gyújtani a házat!” Molotov koktéllal és macsétával támadt volt szerelme családjára a visszautasított férfi.

Mezőcsát - „Meg fogtok halni, rátok fogom gyújtani a házat!” Molotov koktéllal és macsétával támadt volt szerelme családjára a visszautasított férfi.

Nem viselte el az elutasítást, ezért volt szeretője családjára gyújtotta a házat egy férfi Mezőcsáton. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a molotov koktélos elkövetőt, akit akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Az eset még június másodikán éjjel történt, aznap, amikor a nőnek sikerült megszöknie a férfitól. Mint az asszony elmesélte, hosszabb kapcsolatot ápolt a férfival, de már két hónapja véget vetett neki, amikor egy reggel az kocsijába tuszkolta és elvitte, közben fenyegette, ha megszökik, a családjára gyújtja a házat.

- Több mint egy hónapig tartott magánál, s tudta, hogy nem merek hazajönni, mert félek, hogy a férjem nem hiszi majd el, hogy erőszakkal vitt el. Azon a pénteken viszont a kocsmába vitt, s itatott, amikor pedig a lányom eljött, hogy megnézze, mi van velem, volt bátorságom a kocsiba ülni és eljönni.

Akkor utánunk is kiabált, nemsokára jön és meghalunk."

Este beszélgettünk a férjemmel a szobában, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy valami fénylő tárgy berepül az ablakon, fölrobban és minden meggyullad. Nagyon megrémültünk, kiabáltam, hogy hívják a rendőröket, mert itt van Pityu. A férjem és a gyerekek eloltották a tüzet. Hiába tudom, hogy elvitték, azóta is reszketek és nem tudok aludni – idézte föl a történteket Horváth Lászlóné.

A férfinél egyébként egy fél méteres macséta is volt, amellyel megsebesítette az egyik családtagot. A házban lakó fiúknak sikerült lefegyverezniük az ittas férfit, s meg tudták akadályozni elmenekülését.

A férj – aki vízzel, valamint plédekkel, ágyneművel fojtotta el a lángokat – elmondta, még mindig félnek a rokonságba (a férj sógora az illető) tartozó férfitól, folyamatosan üzengetnek nekik. A rendőrség nappal és éjjel is járőröz a környéken. Viszont a szobát nem tudják önerőből rendbe tenni, ablakot cserélni és kifesteni. A családsegítőtől kaptak néhány holmit, s az önkormányzat két hónap múlvára ígért bontott ablakot, de jó volna, ha hamarabb kapnának egy kis segítséget, hogy ne verjen be az eső.

A Miskolci Járásbíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét betöltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsítottat június 9-én helyezték előzetes letartóztatásba, de a férfi és védője is fellebbezett ez ellen. A kényszerintézkedést az indokolja, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, mert ezért a tettért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Mivel a férfi a cselekményt szűkebb lakókörnyezetében követte el, megkísérelné a tanúk befolyásolását, megfélemlítését. Az sem zárható ki, hogy megkísérelné véghezvinni a szerelemféltésből, részben bosszúból elkövetett cselekményt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában