Helyi közélet

2016.06.01. 14:42

Elismert hermanos tanárok, diákok

Miskolc - Két hermanos tanár és két diák is díjakat vehetett át a közelmúltban.

Miskolc - Két hermanos tanár és két diák is díjakat vehetett át a közelmúltban.

Két tanárt is díjaztak a miskolci Herman Ottó Gimnázium pedagógusai közül. Május 27-én a Magyar Tudományos Akadémián ünnepi keretek között adták át a 2016. évi Ericsson díjakat. Az Ericsson Magyarország által alapított díjakat évente 4-4 tanárnak ítélik oda a matematika és fizika népszerűsítéséért, illetve a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért kategóriákban. Idén a Herman gimnáziumból két tanár is a díjazottak között volt: Pántyáné Kuzder Mária az Ericsson a fizika népszerűsítéséért díjat, Dudás Imre igazgatóhelyettes az Ericsson a fizika tehetségeinek gondozásáért díjat vehette át.

A hermanos tanulók sem maradtak le a tanárok mögött. Május 30-án tartották a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetését. A Herman gimnázium két tanulója Pogány Martina Alíz és Tomori Vince második díjban részesült „Oldatok pH-jának meghatározása mobiltelefonnal, kibocsátott frekvencia alapján, az indikátor függvényében” című kutatásukkal. Munkájukat Tepliczky István laborvezető tanár segítette.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában