Kultúra

2022.11.19. 09:00

Irodalmi est verskedvelőknek

Folyómban a tenger címmel Malejkó Norbert verseskötetét mutatják be november 23-án (szerdán) délután 5 órától Miskolcon az Antik Art Café Antikvárium és Kávézóban. (Volt Antikvárium könyvesboltban.)

Serfőző Simon 80. születésnapján. A képen: Malejkó Norbert, az ünnepelt és Kégl Ildikó.

Fotó: Ádám János

Az irodalmi rendezvényen közreműködik Kégl Ildikó író, Turczi István költő, a Parnasszus Kiadó alapító főszerkesztője, Zalányi Gyula színművész, valamint Blaskovics Bence csellóművész. Az est vendége Serfőző Simon Kossuth-díjas költő lesz.

Malejkó Norbertnek több kötete jelent már meg magánkiadáaban, a mostani a Parnasszus Könyvek sorozatban látott napvilágot. Serfőző Simon így ír a versekről a kötet bemutatójában: „... szerző indíttatásáról, származása hátteréről alig tud meg valamit. Annál többet világfelfogásáról, a természettel való meghitt kapcsolatáról. Együvé tartozásáról a transzcendens világgal, amelyek egységét vallja. Azt hangsúlyozva, hogy az ember nem különálló lény, hanem azonos a mindenséggel. Ebből következően a létfilozófia legvégsőbb kérdéseit is fölteszi természetesen. A válaszig Malejkó sem jut el, az olvasót azonban képes mélyen elgondolkoztatni. A kötet legfőbb erejének, s értékének is egyben ezt tartom, a jövőre tekintettel föltéve azt a kérdést, távlatos kibontakozása merre lehetséges ennek a kötészetnek?” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában