Tehetség

2024.07.26. 07:00

Egy nyékládházi lány, a világhírnév kapujában

Magyar Gréta nevét jó lesz megjegyezni, mert a nyékládházi lány lassan de biztosan halad a nemzetközi hírnév felé. Alázattal és szorgalommal dolgozik nap mint nap azon, hogy céljait elérje és egyszer talán a West End vagy a Broadway közönségét is meghódítsa. Grétával beszélgetve kiderült, hogy a lány már óvodás kora óta tudatosan készül az előadói pályára.

Galambos Eszter

Magyar Gréta az elismeréseivel

Forrás: Olvasónktól

A még csak 17 éves nyékládházi lány tehetsége már óvodás korában megmutatkozott, egy műsorra készültek és dalt tanultak, amikor feltűnt mindenkinek, hogy ez a kislány milyen szép hangú. A kiteljesedés viszont a nyékládházi általános iskolában történt első osztályosként, ahol is Gréta bekerült az énekkarba, illetve furulya hangszeren is elkezdett játszani. Bereczki Zita énektanárnő folyamatosan erősítette benne, hogy ezzel a dologgal foglalkoznia kell, hiszen nagyon tehetséges. 

Már ekkor több rendezvényen sikeresen részt vett, népdaléneklési versenyen, a Vasutas Gyermekdal Találkozón és számos egyéb helyen mutathatta meg, hogy mit tud. A családi vonalra rákérdezve kiderül, hogy Gréta anyukájának nagyon szép hangja van, valószínűleg innen az örökség. Kiemelte azonban, hogy családja sosem erőltette ezt a dolgot, ellenben amikor végleg eldöntötte, hogy ezzel szeretne foglalkozni, maximálisan támogatták.

A legjobb mentoroktól tanulhat

Magyar Gréta szeptembertől a Zrínyi Ilona Gimnázium 11. osztályos tanulója lesz dráma tagozaton, illetve stúdiósa a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítványnak, ahol tehetséggondozó programban vesz részt. Elmondása szerint mind a két csapattól egy csodálatos, befogadó, szeretetsugárzó közösséget kapott. A ZENITA-nál színjátszástól, beszédtechnikán, mozgáson keresztül nagyon sok mindennel foglalkoznak, mégis úgy érzi, hogy ott elsősorban zeneileg sikerült az elmúlt években nagyon sokat fejlődnie, a középiskolájában pedig inkább a prózai részben érzi a megerősödést. 

Forrás: Olvasónktól

A két iskola elmondása szerint, remekül kiegészíti egymást. Nagyon hálás minden mentorának, de úgy érzi, hogy akitől a legtöbbet kapta mind szakmailag és mind emberileg, az Jancsó Dóra színművész, aki mindig maximálisan mellette volt és mindenben támogatta. A Zrínyi Ilona Gimnáziumban pedig Seres Ildikó tanárnő, aki a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, nagyon sokat tanulhatott tőle, mindenben támogatta és számára egy biztos pont. 

Ezeken kívül 4 éve magánéneket tanul Simon Istvánné énektanárnőnél a Miskolci Egressy Béni Zeneiskolában, akivel remekül megtalálták a közös hangot. Gréta a tanárnővel folytatott közös munkát rendkívül fontosnak és értékesnek tartja.

Nemzetközi sikerek szárnyán

A lányt a New-York- i online nemzetközi versenyre édesapja nevezte be. A feladat az volt, hogy egy pár perces videót kellett beküldeni, ez Gréta esetében a Wicked című musicalből a Defying Gravity című világsláger volt. A versenyzőket, akik több mint húsz országból jelentkeztek, egy nemzetközi zsűri értékelte, ahol is musical, Disney dalok és Broadway kategóriában Gréta első helyezést ért el, több száz jelentkező közül. 

Ennek köszönhetően meghívást kapott New-York-ba, ahol szeptemberben egy kulturális központban lesz lehetősége bemutatkozni. Egy spanyolországi nemzetközi versenyen, melynek a The Song a címe, szintén ezzel a dallal egy harminc fős zsűri előtt bizonyított az ifjú tehetség, aminek köszönhetően egy művészeti fesztiválon lép fel hamarosan.

Művész pályán képzeli el a jövőt

Gréta legfontosabb távlati célja, hogy bejusson a Színművészeti Egyetemre, ennek az elvégzése után majd a lehetőségek függvényében szeretne arról dönteni, hogy itthon vagy külföldön építi fel a karrierjét. Sajnos nem minden évben indul zenés színművész osztály, de reméli mikor végzős lesz, akkor lesz lehetősége jelentkezni, ha mégsem, akkor a prózai szakot is megpróbálja. 

Az éneklés Gréta számára egy önkifejezési forma, amiben igazán meg tudja mutatni, hogy ki ő valójában. Úgy érzi, a színpadon boldogságot és szabadságot él meg, amelyet közvetíteni is tud a közönség felé.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában