Program

2024.07.29. 07:00

Elképesztően széles kulturális kínálattal érkezik a 7. Perkupai Operafesztivál

Talán még soha nem volt olyan változatos a programkínálat a rendezvényen, mint idén augusztus 2-4. között.

Horváth Imre

Szegedi Csaba (balról a harmadik) a tavalyi fesztivál fellépőinek egy csoportjával

Forrás: Perkupai Operafesztivál

Fotó: MW

Eddig még sosem látott izgalmas, színes, változatos műsorokkal készülünk

 – mondta el izgatottan az idei Perkupai Operafesztivál kapcsán a rendezvény megálmodója, főszervezője, Szegedi Csaba. Ahogy arról az évek folyamán sokszor írtunk, a Magyar Állami Operaház baritonja a településről származott el, és rendszeresen visszajárt koncertet adni. Majd azt találta ki, hogy ennél is többet szeretne adni szeretett falujának, és elindította a Perkupai Operafesztivált, amely folyamatosan fejlődött, lett több napos és ölelte fel egyre szélesebb spektrumát a magas kultúrának, amelyet Csaba szeretett volna elhozni a térségbe, mert tudta, van rá igény.

Két színházi vendégjáték

Hatalmas boldogság és megtiszteltetés, hogy idén a József Attila Színház vendégjátékát köszönthetjük a nyitó előadáson. Willy Russell: Vértestvérek című musicalja az egyik legnépszerűbb a színház repertoárján, amit idén Perkupán is láthat majd a közönség a Galyasági Ház udvarán fölállított nagyszínpadon pénteken este. Ekkora vállalásunk még sosem volt, nem csoda tehát, hogy nagyon-nagyon izgulok! Nagyon sok szeretettel hívok és várok mindenkit, hogy kitörő tapsviharral köszöntsük és ünnepeljük majd együtt, a József Attila Színház társulatát

 – vallotta Szegedi Csaba.

A szombati nap programja 9.30-kor egy olyan produkcióval indul, amelyre elsősorban a családosokat, a kisebbeket várják. Az érdeklődők a József Attila Színház második vendégjátékaként csodálhatják majd meg Sárkányölő Krisztián interaktív, mesés, lovagi tornáját. Az izgalom, a jó szórakozás garantált. A program szintén a Galyasági Ház udvarán a nagyszínpadon lesz.

Műfajokon átívelő programok

A Perkupai Operafesztivál idei kínálatából sem hiányozhat a népzene. Ahogy a főszervező mondja, megtisztelő, hogy a világhírű Sebő együttes elfogadta meghívásukat. Tagjai között köszönthetik Tímár Sárát, akivel a perkupaiak már találkozhattak a Dalinda énekegyüttes tagjaként. A Perkupai katolikus templomban tartják szakrális koncertjüket, ami igazi csemegének ígérkezik. A produkció résztvevői Sebő Ferenc, Perger László, Barvich Iván, Soós Réka és Tímár Sára.

A Sebő-együttes

„Nem titkolt vágyam, hogy azok, akik a Perkupai Operafesztiválra ellátogatnak, ne csak ezen műfaj gyöngyszemeivel találkozzanak, hanem betekintést kaphassanak más zenei irányzatok világába is.

Miller Zoltán és Vágó Bernadett a magyar zenei világ kiemelkedő alakjai, akik legnagyobb örömömre idén, a 7. Perkupai Operafesztiválra is ellátogatnak. Műfajokon átívelő izgalmas műsorukban Perkupa leghíresebb szülöttjéről, Kalász László költőről is meg fognak emlékezni.

Miller Zoltán és Vágó Bernadett

Szekeres László zongoraművész-zeneszerző barátom társként kíséri majd őket ezen az utazáson. Nekünk csak hátra kell dőlnünk… Én már nagyon várom, hogy köszönthessem őket a szülőfalumban, hogy tapsolhassak nekik a református templomunkban” – mondja Szegedi Csaba a szombaton 14 órától kezdődő program kapcsán.

17 órától rézfúvós hangszerbemutató és koncert következik majd a református templomban. Lukács Gergely tubaművész, Csikota Gergely trombitaművész, Szászi Benedek trombitaművész, Lakatos Péter kürtművész és Bence Csaba harsonaművész feszegetik majd nemcsak saját, de hangszerük határait is.

Lukács Gergely

Három művész gálája

19.30-kor pedig ugyanott kezdődik a fesztivál csúcspontja, az operagála. 

Pasztircsák Polina és Brickner Szabolcs személyében két olyan csodálatos művészt sikerül idén bemutatni, akiket a Jóisten különleges tehetséggel áldott meg. Napjaink legfényesebb operacsillagai közé tartoznak ők. Megtiszteltetés velük egy színpadon állni. Hatalmas büszkeség és boldogság, hogy elfogadták a meghívásomat, hogy a világot jelentő deszkák után Perkupára is ellátogatnak. Zongorán Tóth Sámuel Csaba barátom vigyázza majd lépteinket

– mondta el Szegedi Csaba.

A belépés – ahogy korábban, úgy idén is – minden programra ingyenes, a szervezők a megtisztelő adományokat a fesztivál kiadásainak fedezésére fordítják majd.

A fesztiválzáró, hálaadó istentiszteletet vasárnap 10 órától tartják a perkupai református templomban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában