Bemutató előadás

3 órája

Éjszaka közölte feleségével, hogy másnap kolostorba vonul (fotók)

A Miskolci Nemzeti Színház következő bemutatója egy kortárs színmű, a Pókfonálon.

Boon.hu

Pókfonálon

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Szeptember 21-én, szombaton este 7 órakor kezdődik a bemutató előadás, aminek szerzője Alexandru Popa dráma- és forgatókönyvíró, a bukaresti művészszínház, a Bulandra vezető dramaturgja. 

A középkorú férj az éjszaka közepén azzal fordul a félig alvó feleségéhez, hogy másnap reggel miután elvitte a kislányukat az iskolába, fogja magát és elmegy. Örökre. Egy ismeretlen helyre. Egy kolostorba. A megtakarításait már átutalta, és azokat a papírokat is aláírta, amikre a feleségnek szüksége lehet a jövőbeni élethez. A feleség nem tudja, hogy csak egy rossz tréfa áldozata-e, vagy a férje valóban komolyan beszél. A humorral és iróniával átszőtt szöveg végig az álom és a valóság vékony határmezsgyéjén mozog" – olvasható a színház honlapján.

A magyar változatot Szűcs-Olcsváry Gellért nyersfordítása alapján Rusznyák Gábor készítette, aki a darab rendezője is. Főbb szerepekben látható Lajos András, Fazakas Júlia, Prohászka Fanni és Simon Zoltán. 

A következő előadás szeptember 28-án lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában