Edelény

2019.06.19. 19:15

Szombaton Császta Trail

Érkezik az EFE idei második nagy rendezvénye a hétvégén.

Szombaton rendezik meg a II. Fedrid Császta Trailt­­­ a Császta-szőlőhegyen. Az egész napos rendezvényen futva és kerékpárral is versenybe szállhatnak az érdeklődők, de azoknak is érdemes lesz kilátogatni, akik családi programot keresnek.

Figyelnek a gyerekekre

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, három nagy versenyt tervezett be az idei évre az Edelényi Futók Egyesülete (EFE), akik azzal a céllal alakultak, hogy ezeken a versenyeken mozgassák meg a sportolni, mozogni vágyókat. Különösen fontosnak tartják, hogy a gyerekeket az egészségük érdekében rábírják a mozgásra, a futás felé tereljék őket. Így nemcsak gyerekbarátok a rendezvényeik, de minden versenyen van gyerekfutam is különböző korosztályokban. Az első nagy verseny a Kastélysziget Körök volt, most pedig jön szombaton a Császta Trail, amely sokat fejlődött a tavalyi első rendezvényhez képest.

A pálya 4 kilométer földutat és 3 kilométer kavicsot tartalmaz, amelyből 1, 2 vagy 3 kört lehet teljesíteni a futóknak (a gyerekek kisebb pályán futnak), de kerékpáros versenyt is rendeznek, amely négy kört takar. A verseny része az országos Ötpróba mozgalomnak. Aki a háromkörös futóversenyt és a ­Mountain Bike Futamot is teljesíti, plusz hat pontot kasszírozhat. A versenyzőket és nem versenyzőket egyaránt egész nap színes programokkal várják a szervezők, így lesz többek között dzsúdó-, karate-, táncbemutató, ismét látható majd a nemrég a belvárosban is nagy sikert aratott Gabi triál­bemutató, a gyermekeknek kalandpark, trambulin is lesz például, az Edelényi Rendőrkapitányság pedig ingyenes BikeSafe-regisztrációt biztosít a rendezvény helyszínén. Az egyesület a környezetvédelem terén is felhívta magára a figyelmet, hiszen szombaton debütál a műanyag poharak helyett a rajtcsomaghoz adott, újrahasznosítható puha pohár, ami egy apró zsebben is elfér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!