DVTK

2020.05.29. 13:00

A bérleteseket és még körülbelül kétezer nézőt várnak a rangadóra

Nézők előtt rendezik meg szombaton a Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC-focirangadót.

Berecz Csaba

Miskolc 20200307 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK Újpest UTE Fotó Földi Imre Nemzeti Sport csapat öröm Rui Pedro Couto Florent Hasani

Fotó: Földi Imre

A labdarúgó NB I. 26. fordulójában, szombaton 19.00-tól a Diósgyőri stadionban sorra kerülő Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC-mérkőzésre korlátozott számban a szurkolókat is beengedik. Mindezt a Magyar Közlöny 2020. évi 123. számában megjelent, a kormány 241/2020. (V. 27.) kormányrendelete teszi lehetővé, amely szerint csütörtöktől szabadtéri sportrendezvények nézők részvételével is megtarthatók, oly módon, hogy minden negyedik széket lehet elfoglalni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem szabad igénybe venni. A rendelet kitér arra, hogy a rendezvények szünetében, a páholyokban, a szabadtéri létesítményének területén (a vendéglátó üzletben is) a résztvevők a megfelelő védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani.

Háromezer felett

A fentiekkel összefüggésben a DVTK rövid időn belül úgy határozott, hogy nézők előtt rendezi meg a szombati futballbajnokiját. A 14655 fős stadionba valamivel több mint 3000 ezer nézőt engednek majd be, a bérletesek mellett kb. 2000 drukker vásárolhat majd belépőt, a tervek szerint a mai nap folyamán, várhatóan délután, a Magyar Labdarúgó-szövetség jegyértékesítési rendszerén online módon, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A jegyárakon nem változtat a klub, 1000 és 4500 forint között lehet bilétákhoz jutni.

– Hogy pontosan mennyien lehetnek jelen a stadionban, azt pénteken dél körül láthatjuk majd tisztán, akkor tudunk majd biztosat arról, hogy kell-e a várhatóan 300 főt befogadni képes vendégszektort üres szektorokkal elválasztani a hazai nézőktől, illetve, hogy az élő televíziós közvetítési helyekre mekkora felületet kell hagynunk. Az operatőrök csak akkor mehetnének a pálya szélére, ha rendelkeznének negatív koronavírusteszttel, de mivel eddig úgy volt, hogy nem lehetnek nézők a lelátókon, úgy döntöttek, hogy a tesztet kihagyják, és a nézőtérről közvetítenek. Egy üres stadionban ennek nem lett volna jelentősége, de most, hogy nézőket engedhetünk be, nem mindegy, hogy mennyi helyre van szükségük a zavartalan munkavégzésükhöz, aminek a pontosítása még folyamatban van – mondta Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója.

A megjelölt székekre

A diósgyőri marketingvezető arról is tájékoztatást adott, hogy megjelölik azokat a székeket, amelyekre a drukkerek leülhetnek, és a helyekre találásban a rendezői gárda nyújt majd segítséget.

– Mivel nem minden széket lehet majd használni, nem tudjuk garantálni, hogy minden bérletes a megszokott helyét foglalhatja el, lesznek olyanok is, akik még csak nem is a saját szektorukból nézhetik a mérkőzést. Ugyanis a Napos oldal két középső lelátórészére sok drukkernek van bérlete, és az ültetési rend miatt nem mindenki tud az M vagy az N részen ülni – mondta Világi Péter. – Két órával a meccs előtt nyitjuk majd meg a stadion kapuit, és arra kérjük a drukkereket, hogy a korábbi gyakorlatuktól jóval hamarabb érkezzenek, mert a beléptetés lassúbb lesz az egészségügyi rendelkezések, például a másfél méteres védőtávolság tartása miatt. A távolságtartásra a büfékben, a mellékhelyiségekben is szükség lesz. A vendéglátásban lesznek újdonságok, csak csomagolt élelmiszert tarthatunk a stadion területén, és ezúttal műanyag palackos üdítőket árusítunk majd, mert ez biztonságosabb. De mivel arra is tekintettel kell lennünk, hogy ezek a tárgyak ne lehessenek valamiféle rendbontásnak az eszközei, így a vásárlás után kupak nélkül lehet átvenni a palackokat. Szintén egészségügyi okok miatt arra kérjük a drukkereket, hogy szotyolát ne hozzanak magukkal, ezt mi sem fogunk árulni. Az ultrákkal egyeztettünk, az biztos, hogy ők ezúttal is állni fognak, a szektoruk kimaradó székeire pedig elhelyezhetnek majd zászlókat, drapériákat. Akik kilátogatnak majd a mérkőzésre, azokat ezúton is arra kérjük, hogy tartsák be azokat a szabályokat, amelyekről írásos formában a beléptetéskor tájékoztatást kapnak, mert ezzel a klubot, a biztatásukkal pedig a pályán a csapatot segíthetik. Mivel a kormányhatározat nagyon friss, és van még néhány nyitott kérdés, drukkereinknek érdemes felkeresniük a klub honlapját, mert a meccs kezdéséig igyekszünk majd mindenről tájékoztatást adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!