jégkorong

2020.07.10. 18:30

Jeges vizsga, hőségben

A Macik három hajdani kiválósága nagyot lépett a szakmai ranglétrán.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasói fotó

Az első évfolyam hallgatói közül a napokban heten tettek sikeres szakedzői záróvizsgát és szereztek diplomát a Testnevelési Egyetem új rendszerű, főiskolai szintű edzőképzésén.

Félévente tízszer

A hazai jégkorongozás szempontjából örvendetes tény, hogy amióta útjára indították a tanfolyamokat, folyamatosan tizenöten jelentkeznek, ettől pedig az utánpótlás-nevelés szakmai színvonalának emelkedését várják.

Az egyetemen a jégkorong – a kézi-, a kosár- és a röplabdával, valamint a labdarúgással – a kiemelt sportágak közé tartozik. Az intézményben egyetemi szintű képzéssel is foglalkoznak, a szakanyag pedig az oktatásmódszertani tartalomra és az előállítási kompetenciákra épül.

– Három évig jártunk, havonta három napot töltöttünk Budapesten – mondta Urbán Péter, a DVTK Jegesmedvék utánpótlásedzője, aki egykor klubtársaival, a szintén sikeres vizsgát tett Láda Balázzsal és Rusznyák Szilárddal együtt sok száz találkozón lépett pályára a Macik színeiben. – Félévente tízszer adtunk számot felkészültségünkről, például anatómiából, élettanból, pszichológiából, biokémiából, alkalmanként pedig egy napot voltunk a jégen, ezeket specifikus szakmai napnak neveztük el. „Öreg” fejjel azért tanultunk, hogy eleget tegyünk önbecsülésünknek és jobbá, többé váljunk a szakmánkban.

(A borítóképen: Az új A licences miskolci hokiedzők társaik között; balról Urbán Péter és Láda Balázs, középen, szemüvegben pedig Rusznyák Szilárd)

Kapcsolódó cikk:

Államvizsga után horgászni fog Repka Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!