DVTK beharangozó

2020.10.31. 17:30

Az egyik csapat sorozata megszakad

A diósgyőri csapat két háromgólos győzelem után Szabolcsba utazik bajnoki meccsre.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM-archívum

Az NB I. 9. fordulójának zárómeccsén, vasárnap 18.30-tól a Kisvárda Master Good együttesének vendége lesz a DVTK csapata. A két gárda egyaránt továbbjutott a hétközi Magyar Kupa-fordulóból, a szabolcsiak az NB III. Közép csoportjában a 2. helyen álló Kecskeméti TE otthonában nyertek 1–0-ra, a DVTK pedig az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre vendégeként 3–0-ra.

Az egyiknek megszakad

Ami a bajnokságot illeti, itt a Kisvárda áll jobban, három ponttal többet gyűjtöttek, mint a Diósgyőr, és a megszerzett 10 egységgel az 5. helyen állnak, a DVTK pedig kieső helyen, a 11. pozícióban található jelenleg.

Az biztos, hogy az egyik csapatnak ma megszakad az eddigi rossz sorozata, ugyanis a szabolcsi együttes az idei évadban eddig két meccset játszott otthon, és ezeken nemhogy pontot, de még gólt sem szerzett (szeptember 4-én, a Puskástól 3–0-ra, október 16-án, a Ferencvárostól 2–0-ra kaptak ki), a Diósgyőr pedig a 2020/21-es idény eddigi két idegenbeli meccsén egyaránt pont nélkül maradt (szeptember 26-án a Zalaegerszeg 3–1-re, október 17-én a Budafok 2–1-re győzte le a piros-fehéreket).

Az előző bajnoki fordulóban a Kisvárda lejátszotta az évad első döntetlenjét, az MTK Budapest vendégeként (1–1), a Diósgyőr pedig 3–0-ra verte az Andrássy úton a Puskás AFC-t. Vagyis utóbbiak egy héten belül kétszer nyertek három góllal, de ahhoz, hogy a DVTK-drukkerek mosolygós napokat élhessenek, az kellene, hogy a kedvenceik elmozduljanak a kieső helyről. Egy győzelemmel ez elérhető, mert ez esetben, ha mást nem is, de a szabolcsiakat megelőznék.

– Szeretnénk, ha ez történne, a pénteki napon is erre készültünk és a szombatunk is erről szól majd. De az biztos, hogy nem lesz könnyű elérni a célunkat – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője.

Harcos szellemben

A szakvezetőnek felvetettük, hogy ha a csütörtöki kupameccs, a Békéscsaba 1912 Előre elleni kupatalálkozó, amelyre a koronavírusos eseteik miatt a viharsarkiak az U18-as csapatukkal álltak ki, a következő ellenfél, vagyis a Kisvárda megtévesztését szolgálta, akkor ebből a szempontból jól sikerült ez a fellépés, ugyanis úgy tűnt, takaréklángon játszottak, és mintha a sérülések elkerülése is fontos szempont lett volna.

– A cél a továbbjutás volt és az, hogy ne kapjunk gólt, továbbá hogy minél több helyzetet alakítsunk ki az ellenfél kapuja előtt. Szerettünk volna a Kisvárda elleni bajnokira is hangolódni, taktikai elemeket gyakorolni, de sajnos erre nem kerülhetett sor – mondta Feczkó Tamás. – A békéscsabai fiatalok kilenc emberrel védekeztek a 16-osuk környékén, és el kell elismerjem, hogy nem a legjobb formában játszottunk ezen a napon.

Az biztos, hogy a Kisvárda elleni bajnoki teljesen más lesz. A szabolcsi csapat nagyon harcos, erőszakos futballt játszik, és vélhetően nagyon szeretnének hazai környezetben is örömöt szerezni a drukkereiknek. Nagyon sok jó labdarúgó alkotja a keretüket, nem véletlen, hogy az idegenbeli bajnokijaikon több jó eredményt is elértek. Fontos lenne, hogy mi is harcos szellemben futballozzunk, csak így lehet esélyünk jó eredmény elkérésére.

Szombat estére

A DVTK egy hete a Puskás ellen és szerdán az MK-találkozón is három védővel futballozott, de mindkét meccsen más volt az összetétel. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a legutóbbi bajnokin a hátsó alakzatnak stabilitást adott Karan és a kisebb sérüléssel bajlódó védekező középpályás Max, aki a Puskás ellen a diósgyőriek egyik legjobbja volt, azok után, hogy kihagyták a hétközi kupameccset, visszatérnek-e a csapatba.

– Voltak áldozatai a Puskás elleni mérkőzésnek. Akik akkor kezdők voltak, viszont a kupameccset kihagyták, azok közül lesz visszatérő, de hogy kik, az igazán csak szombat estére körvonalazódik majd – mondta Feczkó Tamás.

A várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Szűcs K., Karan, Hegedűs J. – Polgár (Shestakov), Márkvárt, Max (Iszlai), Kalandadze (Memolla) – Drazic, Ivanovski, Grozav.

(A borítóképen: Feczkó Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában