Diósgyőri VTK röplabda

2021.01.23. 14:30

Az új év első meccsén már új játékosokkal

A diósgyőri női röplabdacsapatban szombat este bemutatkozhatnak a frissen igazolt légiósok.

Berecz Csaba

20201216 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország DVTK - BRSE női Magyar kupa röplabda mérkőzés. képen: Egri Klaudia #9 Szajkó Tímea #6

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A női Extraligában idei első meccsét játssza szombaton a Diósgyőri VTK csapata. A piros-fehérek a 8. forduló keretében a Szent Benedek RA gárdáját fogadják a miskolci városi sportcsarnokban, 19 órától. A találkozót zárt ajtók mögött rendezik meg, nézők ezúttal sem lehetnek jelen a létesítményben, a koronavírus elleni védekezés jegyében.

A diósgyőriek legutóbb november 29-én játszottak bajnokit, és a kaposvári vendégjátékuk alkalmával 10. extraligás meccsükön sem sikerült megszerezniük az évad első győzelmét. Decemberben még két Magyar Kupa negyeddöntő meccsen is pályára lépett a DVTK, a békéscsabaiak elleni negyeddöntő két találkozóján egyaránt vereséget szenvedtek, így a 2020/21-es évadban az eddigi 15 tétmeccsükből mindössze háromszor örülhettek a győzelemnek, mindannyiszor alacsonyabb osztályú gárdák ellen, a Magyar Kupa selejtezőjében, illetve nyolcaddöntőjében.

Más pálya?

Annak érdekében, hogy más pályára álljon a diósgyőri csapat, a téli szünetben két légióst is szerződtetett,a 31 éves szlovén nyitásfogadó-szélső ütő, Mojca Penne és a 28 esztendős görög feladó, Eleni Kountoura személyében. A keret létszáma mégsem növekedett ennyi fővel, mert Bertók Bettina elköszönt a csapattól, a korábbi liberó úgy döntött, hogy 23 évesen civil élet felé veszi az irányt. Az új játékosokkal négy főre nőtt a csapat külföldijeinek a száma, a két amerikait, Hortont és Beddingfieldet is figyelembe véve.

– Az újak érkeztével magasodott a csapat, ezáltal a mezőnyvédekezésünknek erősebbnek kell lennie a korábbinál – mondta Toma Sándor, a DVTK röplabdacsapatának szakmai igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy milyen benyomást tettek rá az idén leigazolt sportolók, így felelt: – Technikailag és taktikailag is, két magasan képzett játékossal bővült a keret, Penne és Kountoura az edzéseken bizonyították kvalitásukat. Örülünk az érkeztüknek, mert jelenlétükkel emelkedett az edzések színvonala, nagyobb a verseny, a küzdelem a tréningeken, nagy a harc a csapatba kerülésért. A görög lány az év elejétől dolgozik velünk, Penne, csak egy hete, de napról napra egyre jobban összerázódunk. Igaz, teljesen még nem állt össze a csapat, mert új szerkezetben kell játszanunk, de lényegesen nagyobb potenciál van a jelenlegi keretben.

A DVTK-ban egy fő játéka kérdéses a mai napon, Kovács E.-nek különböző vizsgálatokon kellett részt vennie, azok után, hogy az egyik leletének az adatai határérték felettiek voltak. Ám a hét elején megkapta a zöld utat a sportolásra, és több mint egy hónapos kihagyás után, csütörtökön már ismét a csapattal edzett.

– Nagy öröm, Kovács E. visszatérése, mert vele, Kundrákot is beleértve, Hortonnal és Pennével együtt, négy ütővel rendelkezünk – mondta Toma Sándor, akinek felvetettük, hogy az idei esztendőre megújult játékosállomány hozhatja-e azt, hogy meccseket nyernek, és elmozdulnak a 8., vagyis az utolsó helyről. – Ez az elvárás, a cél, és mindenképpen szeretnénk ennek megfelelni. Elég húzós sorozat előtt állunk, mert nyolc napon három bajnoki is vár ránk, a Balatonfüred után, a jövő héten szerdán az Újpesti TE gárdáját fogadjuk, szombaton pedig az MTK Budapesthez látogatunk. Mindhárom csapat a tabella alsó régiójába tartozik, ellenük, velük szemben kell elérni a bennmaradást. Ez a kérdés nem ebben a hónapban dől el, hanem a rájátszás végén, akkor kell legalább a 7. helyen álljunk.


A női Extraliga állása

1. Swietelsky-Békéscsabai RSE 12 7 2 2 – 1 – 34:9 31

2. Fatum Nyíregyháza 11 5 5 – – 1 – 31:8 30

3. Vasas Óbuda 11 5 2 – 1 2 1 25:14 22

3. 1. MCM-Diamant Kaposvár 11 4 3 – 1 2 1 25:15 22

5. Újpesti TE 9 3 1 – – 2 3 14:16 12

6. MTK Budapest 12 1 1 – – 4 6 10:31 6

7. Szent Benedek RA 10 – 2 – – 2 6 8:26 6

8. Diósgyőri VTK 10 – – – – 2 8 2:30 0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában