röplabda

2021.02.08. 12:30

Játszott egy jót a listavezetővel a DVTK

Vasárnap idegenben lépett pályára a DVTK élvonalbeli női röplabdacsapata.

Molnár István

20210106 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Eleni Kountoura, görög röplabdázó, a DVTK női extraligás csapatának új játékosa.

Fotó: ÁJ

A női röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó, 14. fordulójában vasárnap Nyíregyházán lépett pályára a Diósgyőri VTK együttese. A listavezető fogadta a tabella utolsó helyezettjét, így viszonylag sima hazai győzelem volt várható, annak ellenére, hogy a miskolciak két külföldi légióst igazoltak a téli szünetben.

Hatpontos fór

Ortiz egységei nyitották az első szettet, az első miskolci pont 4–0 után született meg. 6–1-nél időt is kellett kérnie Toma Sándornak, de Ortiz ütései továbbra is ellenállhatatlanok voltak. 9–3-nál Hortont Kovács E. váltotta, akinek a szervái is kellettek a zárkózáshoz (9–6). Pillanatok alatt 6 pontos fórt gyűjtött össze a Fatum (13–7), technikai hiba után viszont a vendégek kaptak pontot. 13–9-nél Németh Szabolcs „időzött”, ami után 15–10 lett az állás. Ha valamilyen gond volt, a szélen próbálkoztak a magas hazaiak, nagy százalékban sikerrel. Kovács E. blokkja szép volt, de Vasileváék haladtak a játszmagyőzelem felé (20–13). A nyírségi légiós második nyitását rontotta, majd Mojca érkezett egy feladásra pontosan (23–17). A menetet Ortiz bődületes lökete zárta le (25–18).

Remek első szakasz

A második játszma 2–2-vel indult, aztán Beddingfield szerzett okos pontot, és Mojca is remekül ütött (2–4). Kountoura megmozdulása is váratlan volt a Fatum játékosai számára (3–6), a DVTK próbálta tartani a formáját, az addig mutatott játékát. 9–9-nél is még bőven dicsérni lehetett a mindent beleadó diósgyőrieket, de két hiba elég volt ahhoz, hogy a Nyíregyháza vezessen. Klaric ász nyitása időkérésre kényszerítette a vendégeket (13–9), míg Lacombe a blokkot használta pontszerzésre (15–10). Most már a nyírségiek kezében volt a szett sorsa, ennek ellenére voltak jó, nem egyoldalú labdamenetek, vendégmentésekkel tarkítva. A hajrá ismét 20–13-ról kezdődött, és már csak az volt kérdés, hogy milyen pontmennyiséggel ér véget. A Fatum a DVTK jó kezdése után átvette az irányítást, és biztosan nyerte a felvonást (25–14).

Nem akartak

A harmadik menetre az lehetett a jelszó a diósgyőri oldalon, hogy a tervezett játékukból mutassanak meg minél többet (4–3). 9–10-nél is még ellenfele sarkában, sőt előtte volt a DVTK, Egrit lehetett pozitív értelemben említeni. Jogosan mosolyogtak a vendégek (12–12), aztán sáncokat mutatott be a Fatum (15–12). Kountoura mutatta meg képességeit, azonban Pintérék álltak jobban (18–14), akik nem akartak több játszmát. Meg is állította a menetet Toma Sándor, a cserék is lehetőséget kaptak, itt is, ott is. 22–16-nál belátható időn belül volt a mérkőzés vége, ami pár percen belül el is jött, miután Lászlop beütötte az első meccs­labdát (25–16). A DVTK az utolsó, 8. helyen zárta az alapszakaszt, és várhatja az ellenfelét a negyeddöntőre, az első négy helyezett egyikét.


Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0 (18, 14, 16)

Nyíregyháza, zárt ajtók mögött. V: Bátkai-Katona, Halász.

Fatum Nyíregyháza: Najdic 2, Vasileva 7, Pintér 10, LACOMBE 16, RADOSOVÁ 4, ORTIZ 11. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D., Klaric 9, Francesco, Fuschs, Lászlop 3. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Diósgyőri VTK: Kountoura 2, Kiss E. 3, Szajkó 2, Horton 3, Mojca 7, Beddingfield 5. Csere: Dömsödi (liberó), Kundrák (liberó), Kovács E. 1, EGRI 4, Mészáros, Tóth R. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Németh Szabolcs: – Ami a célunk volt a mai napra, azt teljesítettük. Egyes szetteken belül, bizonyos szakaszokban azonban nem voltunk kellően koncentráltak. Örülök, hogy megszereztük az alapszakasz első helyét, de még csak azután jönnek az igazán fontos mérkőzések.

Toma Sándor: – Gratulálok a Nyíregyházának, bajnokesélyeshez méltóan játszott. Részünkről öröm, hogy voltak olyan periódusok, amikor egységes játékot tudott nyújtani a csapat. De volt olyan is, amikor a fogadási hibák rányomták a bélyegüket a stabil alapjátékra. A harmadik szettben mind a két csapat sokat cserélt, mindenki hozzá tudott tenni a maga módján a meccshez. Készülünk a folytatásra.

(A borítóképen: Kountoura jól játszott)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában