röplabda

2021.03.01. 09:00

Az 5–8. helyért mennek a továbbiakban

A negyeddöntő harmadik meccsét vasárnap játszotta a DVTK gárdája.

Molnár István

Forrás: MW

Fotó: Sipeki Peter

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntős párharcban 2–0-ra vezetett a kezdés előtt az alapszakaszgyőztes Fatum a DVTK-val szemben a női Extraligában, a harmadik felvonást vasárnap rendezték a szabolcsi megyeszékhelyen.

0–4-gyel indult az összecsapás, így jogosan örömködhettek a vendégek, majd Kountoura rontott nyitást, így elforoghatott a hazai alakulat. Még ezután is a vendég piros-fehérek álltak jobban (3–6), tartották az előnyüket. Hosszú menetet fejezett be Szajkó centerből, eddig semmi panasz nem lehetett a miskolciak teljesítményére. Najdic ászát követően nyírségi ütés ért egységet, s egyenlő lett az állás (8–8). Jött még egy Fatum-pont, időt is kért a DVTK szakmai igazgatója. Egy-egy nyitást rontottak a felek, aztán Egri jött Beddingfield helyére. Kountoura igyekezett jól elosztani a labdákat, és nem is volt annyira nagy az olló (16–13). Radosováék beütötték, amit be kellett, de voltak nagy mentések itt is, ott is. 21–15-nél volt szükség a második diósgyőri „időzésre”, a látogatók továbbra is harcoltak, pontokat szereztek, de a Fatum került előnybe (25–19).

Semmi sem veszélyeztette

A második játszmát a Nyíregyháza indította jobban (6–2), jól láthatóan összekapták magukat, szerették volna elkerülni azt, ami a nyitószett elején történt. Beddingfield tért vissza a pályára, majd Szajkó hozott ügyes pontot. Középen újra jól dolgozott, 10–3 után szorosabb lett az állás (10–6). Újra szabolcsi pillanatok következtek (13–6), kellett egy kis szünet a vendégeknek. Sitku váltotta Kountourát feladóban, majd az állás 17–7-re alakult. A Nyíregyházának nem kellett maximumon pörögnie, de ez is elég volt az újabb részsikerhez (25–13).

A harmadik menetben 3–2 volt az állás, aztán két vendéghiba után Klaric hozott pontot (6–2). Nyugodtan cserélhettek a hazaiak, vezetésüket semmi sem veszélyeztette (10–5). Úgy nézett ki, hogy ebben az összetételben is rövidesen befejezheti a mérkőzést a Nyíregyháza (14–7), bár még időt kért Toma Sándor. 18–9 után még belehúztak a borsodiak, hogy emelt fővel jöhessenek le a pályáról (18– 12). Átlépte az óra az egyórás játékidőt, azonban a hölgyek innentől kezdve már nem sokat voltak a parketten (25–18).

A Fatum érvényesítette a papírformát, és bekerült az elődöntőbe, a DVTK a továbbiakban az 5–8. helyért folytatja a bajnokságot.


Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0 (19, 13, 18)

Nyíregyháza, zárt ajtók mögött. V.: Sík, Ujházi.

Fatum Nyíregyháza: Najdic 4, Vasileva 13, Pintér 6, Lacombe 5, Radosová 9, Lászlop 2. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. (liberó), Inneh 12, Klaric 5, Francesco 1, Fuchs 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

DVTK: Kountoura 1, Kiss E. 7, Kundrák 2, Szajkó 6, Horton 5, Beddingfield 7. Csere: Dömsödi (liberó), Egri, Mészáros 1, Sitku 1, Tóth R. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Németh Szabolcs: – Nagyon örülök annak, hogy bekerültünk a legjobb négy közé, ez volt a célunk. Voltak azért hullámzó periódusok, ez benne van, de azért el nem fogadom. Ugyanígy kell a későbbiekben is játszani, hogy fejben nem engedhetünk ki. A meccset egy kicsit bealudva kezdtük, de az egyenlítés után átvettük az irányítást. Erre a teljesítményre lehet építeni, ám hozzáállásban több kell majd.

Toma Sándor: – A három mérkőzés közül talán ez volt az első, amelyen felszabadultan és olykor jó teljesítményt nyújtva tudtunk játszani. Gratulálok a Nyíregyházának a továbbjutáshoz, a körülményekhez képest amit tudtunk, megtettük, dolgozunk tovább.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Fatum Nyíregyháza javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában