DVTK beharangozó

2021.04.24. 09:00

Feltámadásban a Diósgyőr, innentől nem szabad hibázni

A diósgyőri labdarúgócsapat szombaton újabb sorsdöntő meccset játszik, ezúttal a Kisvárda vendégeként.

Berecz Csaba

Miskolc 20210421 Labdarœg‡s NBI DVTK-Pusk‡s AkadŽmia Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Az NB I. 31. fordulójában szombaton 17.00-tól a Kisvárda MG gárdájának vendége lesz a Diósgyőri VTK csapata. A hazai együttes – azok után, hogy tíz éve még a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban játszott – ebben az idényben jól szerepel az élvonalbeli bajnokságban, nagy valószínűséggel történetük legjobb eredményét érik el, ha a jelenlegi 5. helyről nem esnek vissza a 8.-ra (az eddigi két NB I.-es idényük közül ez a jobbik helyezés).

A Kisvárda MG olyan jól áll, hogy a következő idényben akár még nemzetközi kupainduló is lehet, hiszen ha a május 5-i Magyar Kupa-döntőben az Újpest FC veszít – és a kupát elnyerő Mol Fehérvár FC megőrzi dobogós helyét –, akkor az NB I.-ben a 4. helyen végző gárda is az új sorozatban, a harmadik számú kontinentális klubküzdelmekben, az Európa Konferencia Ligában szerepelhet. A 4. hely elérésére a szabolcsi együttesnek reális esélye kínálkozik, hiszen csak 2 ponttal vannak lemaradva a negyedik Paksi FC mögött, azok után, hogy áprilisban visszataláltak régi önmagukhoz, hiszen gólt sem kapva, két bajnokit nyertek 1–0-ra idegenben (a Mezőkövesd Zsóry FC és az MTK Budapest ellen), két hazai meccsükön pedig 0–0-s döntetlent játszottak (a Mol Fehérvár FC és a Ferencvárosi TC ellen).

Feltámadásban van

A DVTK feltámadásban van, az előző két bajnokiját megnyerte a piros-fehér együttes, és ha a hátralévő három meccsen sem hibáznak (a Kisvárda elleni meccs után még a két kupadöntőst, az Újpestet és a Fehérvárt fogadják), akkor elérhetik a bennmaradást, ha a Budapest Honvéd és a Zalaegerszegi TE FC csapatai közül legalább az egyik, nem nyer kétszer az utolsó három fordulóban (a Honvéd sorrendben a Mezőkövesdet fogadja, aztán Budafokon vendégeskedik, majd a Ferencvárost látja vendégül, a Zalaegerszeg a Puskás vendége lesz, utána a Kisvárda ellen játszik otthon, és az Újpestnél zár). A Diósgyőr szerdán, a Puskás AFC 2–1-es legyőzésével 143 nap után elmozdult a tabella utolsó helyéről, és bár szombaton egy újabb sikerrel sem tud ellépni az utolsó előtti, még kiesést jelentő pozícióból, de győzelemmel esélyt teremthet magának arra, hogy az utolsó két fordulóban ez sikerüljön.

Nincs oka változtatni

Elsőként arról érdeklődtünk a DVTK szakvezetőjétől, Zoran Zekictől, hogy téma-e még az öltözőben a Puskás elleni meccs, illetve maradt-e meg erről valami, amit szívesen emlegetnek, felidéznek, mint mondjuk a 94. perc eseményei…

– Természetesen szívesen emlékszem az utolsó pillanatokra, mert egy kemény mérkőzést koronázott meg Molnár Gábor gólja. Ahogy a sajtótájékoztatón is mondtam, benne volt a mérkőzésben, hogy a sok kihagyott helyzetet megbünteti a futball, de Gabi megérezte a gólszagot, és eldöntötte a mérkőzést. Azonban ez már a találkozó másnapján sem volt téma, hanem regeneráltunk, és teljes erővel a Kisvárda ellen készültünk – mondta a szakvezető, akinek felvetettük, hogy két egymást követő meccsen ebben az idényben még nem nyert a DVTK, és azt kérdeztük: a győzelmi sorozatot mivel lehetne folytatni? Ugyanazzal a kezdőcsapattal? – Nincs okom a változtatásra, de többen is jelezték, hogy kisebb problémákkal küzdenek, és most nincs idő egy-két napot pihentetni ezeket a játékosokat. Bízom benne, hogy ha összeszorított fogakkal is, de mindenki vállalni tudja a játékot.

Persze lesz, akire biztosan nem számíthat a DVTK vezetőedzője, ugyanis Iszlainak a térde, Hegedűs J.-nek pedig a bokája fáj, emiatt ők nem játszanak. Danilovic és Orosz D. – akik hosszabb ideje hiányoznak – szintén nem bevethetők.

Négy pontra

A diósgyőri szakvezetőnek felvetettük, hogy több hónap után mozdult el a sereghajtó pozícióból a DVTK, de még négy pontra van a bennmaradó helyen álló két csapattól, és hogy bizonyára tisztában vannak azzal, hogy kikkel játszanak még a riválisok, a Zalaegerszeg és a Honvéd, és persze a Budafok is. Ezekkel kapcsolatban pedig ezt kérdeztük: a sorsolások ismeretében mit gondol arról, hogy melyik két csapat lehet a hajrá versenyfutásának vesztese?

– Számomra az a legfontosabb, hogy a DVTK benn maradjon, a többi csapatról ezért nem szeretnék beszélni. Saját magunkra kell koncentrálni, és azon dolgozni, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be a lehetséges kilencből. Minden erőmmel azon dolgozom, hogy győztesen térjünk haza Kisvárdáról, emellett nem akarom az ellenfelek mérkőzéseinek esélyeit elemezni – mondta a horvát edző.

Zoran Zekicnek azt is szóba hoztuk, hogy a Kisvárdát az idén egyszer már legyőzte a DVTK, és ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk, hogy előkerült-e a héten annak a meccs­nek a felvétele, vagy frissebb anyagokból dolgoznak, és a szabolcsiaknak inkább az utóbbi meccseit nézegették.

– A legutóbbi találkozásunk óta a Kisvárda módosított a játékán, ezért elsősorban a legutóbbi néhány forduló mérkőzéseit elemeztük. Ráadásul most mindössze két nap jutott a felkészülésre, ezúttal sokkal inkább a saját magunk játékára koncentráltunk, mint az ellenfélre – jelentette ki a DVTK vezetőedzője, akitől megkérdeztük, hogy véleménye szerint milyen formában van a Kisvárda, mire számít tőlük. – A legutóbbi hét mérkőzésükön mindössze 4 gólt kaptak, a legutóbbi négyen egyet sem, ami azt mutatja, hogy összeállt a védekezésük. Ebből a stabil alapjátékból próbálnak kontrákat vezetni, ám nemcsak a kapott, hanem a lőtt góljaik száma is alacsony.

A piros-fehérek szakvezetőjéhez az utolsó kérdésünk az volt: megnyeri-e zsinórban a harmadik bajnokiját a DVTK?

– Ez a célunk, és hiszek benne, hogy meg is tudjuk valósítani. Azonban előre nem merem kijelenteni, mert ahogy Horvátországban mondjuk: előbb vedd meg a bárányt, és csak utána kezdd el sütni – felelte Zoran Zekic.

A várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Malenica – Polgár, Milovic, Soldo, Pikk – Grgic, Max – Roshi, Suljic, Grozav – Vanecek.

(A borítóképen: Ismét ünnepelni akarnak a diósgyőriek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában