Öttusa

2021.05.14. 10:15

A vívással kezdték meg a világkupa döntőjét

A nőknél pénteken győztest hirdetnek, Guzi Blanka 35 meccsből 11-et nyert meg a páston.

Berecz Csaba

Forrás: pentathlon.hu

Már csütörtökön megkezdődött az öttusa-világkupa döntője, amelyet Székesfehérvárott rendeznek meg. Ezen a versenyen csak azok indulhattak, országonként és nemenként 3-3 sportoló, akik a vk-sorozatban jól szerepeltek és pontversenyben jó helyen állnak, ugyanis mindössze 36-36 fő kapott meghívást. A világkupadöntő lebonyolítása megegyezik

az olimpiáéval, vagyis az első napon mindkét nem egy-egy tusában vett részt, a vívásban.

A nők kezdték a versenyzést csütörtökön, a délelőtt folyamán a fehérvári kosárlabdacsarnokban léptek pástra. A rangsoroló vívásban szereplő három magyar közül az olimpiai kvótaszerző pontversenyben a hazánk sportolói közül a legjobban álló Gulyás Michelle-nek ment a legjobban a vívás, holtversenyben a 8–11. lett, miután 21 győzelmet aratott. Alekszejev Tamara kettővel kevesebb asszót nyert, és ezzel a 13–16. helyre került, míg a miskolci Swimming PC öttusázója, Guzi Blanka messze elmaradva a két honfitársától, mindössze 11 győzelmet harcolt ki, és ezzel a 33. helyről várhatja a péntekii folytatást.

Marosi a legjobb

Ami 13.30-kor kezdődik, az úszással. Ezt követően a bónusz vívásra kerül sor, majd a lovaglás jön, a világkupadöntő első helye pedig a 19 órakor kezdődő kombinált szám, a lövészet-futás végén talál gazdára.

A férfiak számára szombaton következik a folytatás. Az itt indult három magyar közül csütörtökön, vívásban Marosi Ádám teljesített a legjobban, aki 19 győzelemmel a 12–18. helyre került. Kardos Bence és Kasza Róbert egyaránt 9-9 sikert ért el a páston, és ezzel holtversenyben a 32–36. helyről várják, hogy előbbre léphessenek.

https://boon.hu/sport/helyi-sport/nincs-rastresszelve-a-hazai-vk-finalera-guzi-blanka-5444473/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!