Vegyész RC

2021.05.04. 08:30

Egy esztendő után visszatért

Régi-új játékossal, Blázsovics Péterrel erősített a Vegyész RC csapata.

Molnár István

20200209 Kecskemét HÉP Kecskeméti RC – VRC Kazincbarcika Volleyball Kft. férfi röplabda mérkőzés, Extra Liga Alapszakasz II., Messzi István sportcsarnok Képen: BLÁZSOVICS PÉTER #10 Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Forrás: ÉM

Fotó: Bús Csaba

A Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapata a nemrégiben véget ért szezonban a bajnokságot a 4. helyen zárta, míg a Magyar Kupában bronzérmet szerzett. A tervek szerint a keretben nem sok átalakulás várható (bár egykét légiós vélhetően elmegy), azonban az egyik már meg is történt: az új, 2021–2022-es évadot ismét barcikai színekben kezdi a 25 éves szélső ütő, Blázsovics Péter, aki a legutóbbi szezont az osztrák Amstettennél töltötte.

– Gondoltam arra, mikor elmentem Barcikától, hogy egyszer visszatérek, visszatérhetek, ugyanis ezt a várost már az otthonomnak tekintem – kezdte a röplabdázó. – Mielőtt kimentem volna Ausztriába, a vezetőség is mondta, hogy ha bármi történne, számomra mindig nyitva áll a kapu Kazincbarcikán.

Vezetni órákat

Arra a felvetésre, hogy milyen volt az ausztriai szezonja, játékban, pontokban, eredményekben, az alábbiakat válaszolta Blázsovics Péter.

– Nagyon nehéz szezon volt, ugyanis az első külföldi évem volt kint, és a körülmények sem voltak éppen a legjobbak – nyilatkozta. – Gondolok itt a szállásra, az étkeztetésre legfőképpen, amelyek abszolút nem voltak rendben, és ez ilyen szinten számomra elfogadhatatlan volt. Mérkőzésekre a játékosoknak kellett vezetniük, ami alapjában véve nem nagy probléma, de amikor 4-5 órákat kellett vezetni meccs előtt és utána is, az nem volt kellemes... Mindezek mellett ott volt a vírus is, ami még inkább megnehezítette a dolgunkat. Nagyon fiatal csapatunk volt, és ez a csapat minőségén is meglátszott, nem volt sok meccsrutinjuk a fiataloknak és az átlónknak, nekem kellett vinni a csapatot az egész szezonban. Ennek ellenére bejutottunk a kupadöntőbe, ahol 3:1-re kikaptunk az Aich-Dob csapatától egy színvonalas, szoros mérkőzésen. A bajnokságban a negyedik helyen zártunk. A klubnak a célja az volt, hogy mindkét versenysorozatban jussunk be a legjobb négy közé, amit sikerült elérnünk. Az osztrák kupában, a statisztika alapján, legjobb nyitó játékos lettem, illetve a második legjobb pontszerző.

Megpróbálja átadni

Arról, hogy mennyire volt egyértelmű a VRCK-ba való visszatérése, hogy volt-e máshonnan is ajánlata, az alábbiakat mondta a röplabdázó.

– Volt több külföldi megkeresésem, Ausztriából, Franciaországból, Csehországból, Görögországból, illetve Belgiumból – vallotta be Blázsovics Péter. – Sokat mérlegeltem, hogy mi lenne a helyes döntés, és végül a Vegyész mellett döntöttem, mivel a röplabda mellett más terveim is vannak, amiket itt meg tudok valósítani. Ha az időm engedte, a Vegyész minden meccsét megnéztem, amiről volt online közvetítés, illetve egy-két játékossal folyamatosan tartottam a kapcsolatot.

A saját maga és a klubvezetés elvárásairól ezeket nyilatkozta a VRCK régi-új játékosa.

– Arról, hogy mi lesz a feladatom, és hogy mit várnak el tőlem, azt majd a végleges keret kihirdetése után tudom meg. Természetesen minden játékosnak nagy szerepe lesz, mivel egyre erősebb a magyar bajnokság, és ezt nem lehet végigvinni 6-7 kezdő emberrel, szükségünk lesz egy olyan keretre, amelyben mindenkire száz százalékban lehet számítani, akárki ellen játszunk is. Én mindent meg fogok tenni, hogy a csapat minél jobb helyezést érjen el, és amit ebben az évben tapasztaltam, tanultam azt megpróbálom átadni a többieknek.

Függ az eredményektől

A 11-szeres magyar válogatott játékos – aki tagja az Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretnek is – az előtte álló hetekről, hónapokról így fogalmazott:

– A magyar válogatottal az első Eb-selejtező-torna május 7-én kezdődik Budapesten, majd rá egy hétre pedig Portugáliában folytatjuk. Ezután rögtön kezdjük az Európa-ligát, ahol szintén két torna lesz, egy Ausztriában egy pedig Luxemburgban. A nyár többi része függ majd az eredményeinktől. Ha kijutunk az Eb-re, ami szeptember 1–19- ig tart majd, akkor ezután érkezem Kazincbarcikára, ha pedig nem sikerül, akkor már az alapozásnál ott leszek augusztusban.


Péter Benedek is

A Vegyész RC Kazincbarcika azt is bejelentette, hogy hosszú távú szerződést kötött korosztálya egyik legtehetségesebb játékosával, Péter Benedekkel. A 18 éves utánpótlás-válogatott szélső ütő Sümegről érkezik Barcikára. A 195 centiméter magas Péter több ízben is játszott országos döntőt különböző utánpótlás-korosztályokban, strandröplabdában diákolimpiát is nyert. A magyar ifjúsági válogatottban több ízben pályára lépett.


Blázsovics Péterről

A sümegi nevelésű röplabdázó a 2014/15- ös szezonban volt először a Vegyész játékosa, majd 2017-től 2020-ig ugyancsak a VRCK-t erősítette. Négy szezon alatt két bajnoki címet, egy-egy Magyar Kupa arany- és bronzérmet, valamint egy bajnoki bronzérmet szerzett a klubbal.

(A borítóképen: Blázsovics (balra) korábban négy évadot húzott le a VRCK-ban)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában