Sajtótájékoztató

2023.07.06. 21:09

Egyetemi sport: imponáló számok

Az európai egyetemek miskolci tollaslabda és vízilabda bajnokságáról tartottak sajtótájékoztatót.

dr. Kiss János országgyűlési képviselő, dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, az események fővédnöke, prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, az események Szervező Bizottságának elnöke és Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke, a szervező bizottság ügyvezetője

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Egyetem üveg-előcsarnokában tartott eseményen ott volt többek között dr. Varga Judit igazságügyminiszter, a rendezvény fővédnöke, prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, a szervező bizottság elnöke, dr. Kiss János országgyűlési képviselő, Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, míg az önkormányzatot Badány Lajos alpolgármester képviselte.

Sokat dolgoztak

Elhangzott, hogy a modellváltás után az egyetem húsz milliárd forintos forráshoz jutott és jut, ebből jelentős összeget fordíthat a sportinfrastruktúra fejlesztésére, a különböző szintű versenyek rendezésére. Ezért is jó most itt hallgatónak lenni, a viadalok pedig egyre magasabb „polcra” helyezik a felsőoktatási intézményt és a várost is. A július 13-19. közötti bajnokságot a jövőre Debrecenben és Miskolcon sorra kerülő Európai Egyetemi Játékok főpróbájának tekintik és az előkészítése során sokat dolgoztak azért, hogy mindenki jól érezze magát a vármegye székhelyén.

A viadalra tizenegy ország huszonkét egyetemének kétszáz versenyzőjét várják és minden készen áll a jövő heti rajtra. A megnyitó ünnepséget és a tollaslabda versenyeket a DVTK Arénában rendezik, a vízilabdázók pedig a miskolctapolcai Ellipsum Élmény és Strandfürdő szabadtéri medencéjében tartják. Lapunk kérdésére válaszolva megtudtuk, hogy az egyetemi körcsarnok belső méretei miatt nem alkalmas a tollaslabda verseny megtartására, ezért lett Diósgyőr az „örökös”.

A vendégek és a szervezők a sajtótájékoztatón többször is szóba hozták a 2024-es Európai Egyetemi Játékokat és a számok nyelvén érveltek a jövő évi debreceni-miskolci esemény mellett. Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke (a mostani tollabda- és vízilabda-bajnokság szervezőbizottságának ügyvezetője), valamint Juhász Péter imponáló adatokat közölt. Amíg az augusztusi, Budapesten sorra kerülő atlétikai világbajnokságra „csak” kétezerötszáz-háromezer szereplőt várnak, addig az egyetemi játékokon hatezer induló és közreműködő lesz jelen.

Köszönet

Rakaczki Zoltán hozzászólásában kedves szavakkal köszönte meg dr. Varga Juditnak a bajnoksághoz nyújtott segítségét, és hangsúlyozta: a miniszter az egyetem hallgatójaként egykor a MEAFC kosárlabdázója volt és a klubot máig támogatja, ha ideje engedi, akkor pedig a klub tanácskozásain, rendezvényein, és sporteseményein is jelen van. A kormány tagja a jövő héten sem tagadja meg miskolci származását és a vármegyéhez ezer szállal való kötődését, így ellátogat majd a bajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában