Labdarúgás

2024.04.27. 22:02

A balon akart érvényesülni a DVTK

A kecskeméti csapat vezetőedzője azt mondta: elégedettek.

Vallejo (pirosban) és csapattársainak játéka csalódást keltő volt

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I 30. fordulójában, a szombaton lejátszott Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE (0-0) meccs után nyilatkoztak a csapatok vezetőedzői.

Vladimir Radenkovic (Diósgyőri VTK): – Ez egy nagyon kemény meccs volt, mert egy jól szervezett, jól védekező csapat ellen játszottunk, akik tökéletesen zárták le a területeket. Nagyon nehéz dolgunk volt, az utolsó 15 percben volt jobb a játék, voltak lehetőségeink, az ellenfélnek is kontrákkal, de összességében azt gondolom, hogy a 0-0 reális, és megfelel a játék képének. Megvolt a tervünk a meccsre, tudtuk, hogy olyan ellenfél érkezik, amelyik jól védekezik, a passzsávokat lezárja, a területek elveszi, akik ellen az lehet az ellenszer, hogy sokszor váltunk oldalakat, annak érdekében, hogy ki tudjuk mozgatni az ellenfelet a saját kényelmi zónájából. A bal oldalon szerettük volna megbontani a Kecskemétet, Pozeg Vancas és Stephen mellett Feuillassier is itt futballozott, és bennük bíztunk. A meccs első 15 percéből ebből semmit nem láttunk, hosszú labdákat lőttünk fel, és a védőfal ellen ez hatástalan volt, hiába volt többet nálunk a labda, a Kecskemét elmondhatja, hogy ők uralták a játékot. Aztán a folytatásban javult a játékunk, többet tudtunk támadni, de ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen kevés volt a helyzet, talán öt lehetőségünk volt. Próbálkoztunk, próbálkoztunk, de a vége 0-0 lett. 

Szabó István (Kecskeméti TE): – Igazságos a döntetlen, talán az utolsó 5-10 percben bármelyik csapat eldönthette volna a maga javára a mérkőzést. Amit elterveztünk játékban, azt sikerült megvalósítani, lezártuk a területeket, nem engedtük kibontakozni az ellenfél jó képességű játékosait, majd gyors átmenetekből kontrákat vezettünk. Gratulálok a fiúknak, egy ilyen csodálatos közegben, egy ilyen szurkolótábor előtt nem könnyű nullára hozni egy találkozót, de sikerült, ezzel bebiztosítottuk a bennmaradást, és elégedetten mehettünk haza. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!