Labdarúgás

2024.04.23. 18:40

A DVTK megkapta, a Kövesd hiánypótlásra szorul

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága április 23-i ülésén elbírálta a 2024/25. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket. A Bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően az alábbi licenckérelmeket hagyta jóvá.
Nemzetközi (UEFA) és nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kaptak az alábbi gazdasági társaságok, amelyek az alábbi csapatokat működtetik (12): Diósgyőri VTK, Debreceni VSC, ETO FC, Fehérvár FC, Ferencváros, Kecskeméti TE, MTK Budapest, Paksi FC, Puskás Akadémia, Újpest FC, Kisvárda MG, Zalaegerszegi TE.
Nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kapott (6): Kozármisleny, Gyirmót FC, Budapest Honvéd, Nyíregyháza Spartacus, Szeged Csanád GA, Vasas FC.
A Mezőkövesdet hiánypótlásra szólították fel. 
Nemzeti másodosztályú (NB II-es) klublicencet kapott (18): Békéscsaba, Bicskei TC, Budafoki MTE, Debreceni EAC, FC Ajka, FC Csákvár, Iváncsa KSE, Kaposvár, Kazincbarcikai SC, Mosonmagyaróvár, Pécsi MFC, Putnok FC, Soroksár SC, Szentlőrinc, Tiszakécske, III. ker TVE, Tatabánya, Veszprém SC.
Azon kluboknak, akiknek a licenckérelme az április 23-i ülésen nem került jóváhagyásra, van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis a klublicenc-alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.
Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülésére 2024. május 10-én kerül sor, és azon klubok licenckérelmeiről születik döntés, amelyek az első ülésen még nem kapták meg az igényelt licencet. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.
Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!