Labdarúgás

2024.05.01. 07:00

Bajban van a DVTK tesó csapata

Kínos vereséget szenvedett a stadion avatón a kassai labdarúgócsapat, Obounettel a soraiban.

A stadionavatón nem sikerült nyernie a kassai csapatnak (sárgában)

Fotó: FC Kosice

A szlovák élvonalban szereplő FC Kosice labdarúgócsapata, – amely többségi magyar tulajdonban van, a Diósgyőri VTK NB I-es futball együttesét működtető személyek szerepvállalásának köszönhetően, – bajban van.

A kassai együttes a bennmaradásért küzd, és a múlt szombati stadion avatóján kínos vereséget szenvedett. A 12 555 férőhelyesre bővített létesítmény az ünnepi eseményre nem telt meg, 9 027 néző váltott belépőt, abban a reményben, hogy a tök utolsó, a már kiesett, az évadban még nyeretlen Zlaté Moravce-Vrable elleni meccsen megszerezi a győzelmet a sárga-kék együttes.

Ez nem sikerült, nagy meglepetésre, az FC Kosice 2-0-ra kikapott, és mivel riválisa, a MFK Zemplín Michalovce nyert, 2-0-ra verte a MFK Dukla Banská Bystrica gárdáját, ezzel pontszámban beérték a kassaiakat, és a két együttes helyet cserélt a tabellán. A 12 csapatos bajnokságban az FC Kosice a 11. helyre csúszott vissza, és ha nem sikerül innen előre mozdulnia, akkor osztályozón próbálhatja majd meghosszabbítani élvonalbeli tagságát.

Az FC Kosice csapatában kezdőként lépett pályára és 63 percet játszott a DVTK-tól érkezett kölcsönjátékos, a gaboni Jérémie Obounet.

Az FC Kosice hátralévő meccsei
2024. május 3. (péntek), 17.30: MFK Dukla Banská Bystrica – FC Kosice
2024. május 11. (szombat), 18.00: MFK Skalica – FC Kosice
2024. május 18. (szombat), 17.00: FC Kosice – MFK Zemplín Michalovce

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!