Helyi sport

2024.05.02. 15:15

Bragatóék megnyerték az első páros válogatót

A Tiszaújvárosi KKSE kenusa 200 méteren negyedik lett, 500 méteren viszont győzött új párjával.

Kajak-kenu. Április 30. és május 2. között Szolnok volt a házigazdája az I. felnőtt kajak-kenu, U23 kenu válogató és ifjúsági tájékoztató versenynek. A felnőtteknél kiemelten fontos a jó szereplés, ugyanis tét a párizsi olimpiai indulás. A kenus hölgyeknél a Tiszaújvárosi KKSE sportolója, Bragato Giada tavaly kivívta az ötkarikás részvételt C-2 500 méteren, akkori párjával, Nagy Biankával, de egyrészt a kvóta nem névre szól, hanem az országnak, tehát azért itthon meg kell harcolni. Másrészt, a Tisza-parti versenyző 2023 őszén párt ,,cserélt", és Benkucs Kírával (Merkapt-Mekler László SE) kezdte el a közös munkát. Krucsai Jószef edző tanítványa előbb C-1 200 méteren próbálkozott Szolnokon, május 1-jén, délelőtt, a második előfutamban a második helyen zárt 49.221 másodperces idővel. A délutáni fináléban Takács Kincső (Graboplast Győri Vízisport SE) nyert 48.814 mp-vel, az újvárosiak üdvöskéje 49.210-es idővel a negyedik helyen haladt át a célvonalon.

Később jelöli a kapitány

De nem is ez a nap volt fontos tehát Bragato Giada számára, hanem a csütörtöki, ugyanis ekkor rendezték az ötszáz párosok viadalát. Az 1999-es születésű kenus délelőtt, az előfutamban 2:02.148 perces idővel a legjobb volt Benkucs Kírával, aztán mintegy két órával később jött a döntő. Ekkor már csak a legjobb négy páros fogott lapátot, Bragatóék – az erős oldalszélben – gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak, 1:58.176 perccel. Csak a tények kedvéért: második lett Opavszky Réka, Csorba Zsófia Katalin (ÚTE, 1:59.034), harmadik Kiss Ágnes Anna, Molnár Csepke (MVM Szegedi Vízisport SE, 1:59.940), negyedik pedig a Takács Kincső (Graboplast Győri Vízisport SE), Nagy Bianka (MVM Szegedi Vízisport SE) egység 2:03.030-cal.
Az idei első válogató ezzel véget ért a Holt-Tiszán, a jövő heti versenyeken – a pótkvalifikáción és az ugyancsak Szegeden sorra kerülő világkupán – induló egységeket ezután jelöli ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány. ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!