Rali

2024.05.01. 10:53

Egzotikus helyszínen Csomós Miklós és Nagy Attila a pontokért

A Kanári-szigeteken Csomósékkal folytatódik az idei rali Európa-bajnokság.

Csomósék a teszten is sok tapasztalatot gyűjtöttek.

Forrás: Magánarchívum

Szűk három héttel azután, hogy hazai környezetben szép sikert ért el rali Európa-bajnokság nyitányán Csomós Miklós és Nagy Attila, máris folytatódik az ERC-sorozat. A szezon második futamát már aszfaltos körülmények között, egzotikus helyszínen bonyolítják le. A csapatok már megérkeztek a Kanári-szigetekre, túl vannak a teszten, és várják a hétvégi futam rajtját.

Mint arról mi is beszámoltunk: a borsodi kettős Veszprémben a dobogó harmadik fokára hozta be az Skoda Fabia Evo-t, amivel 25 pontot gyűjtöttek, ezzel az abszolútban is harmadikként várják a folytatást.

Kemény munka

- Veszprém után nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre. Néhány órát ünnepeltünk, a verseny másnapján azonban már megkezdtük a felkészülést a következő feladatra - tekintett vissza az elmúlt, egyébként rendkívül sűrű időszakra Csomós Miklós. - Az autón elvégeztük a szokásos munkát, mi is igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, hiszen ez a három összességében majd három hetes időtartamot jelent mindannyiunk számára. Bízunk benne, hogy a jó rajt után tovább haladunk ezen az úton.

A bukás már múlt

Csomósék és a Kanári-szigetek kapcsolata nem feltétlenül felhőtlen, hiszen a kettős tavaly hatalmasat bukott ezen a versenyen. A sárospataki pilóta szerint viszont ez már a múlt. Ezt az eseményt magunk mögött hagyták, tanultak belőle, és azon lesznek, hogy ilyen hibát még egyszer ne kövessenek el. Egyébként is, akkor jóval kevesebb tapasztalattal vágtak neki a futamnak, mint ebben az esztendőben.

- Csodálatos helyszínen, nagyszerű gyorsasági szakaszokon versenyezhetünk az előttünk álló hétvégén - folytatta érdeklődésünkre Csomós Miklós. - Mindent elkövetünk azért, hogy ez a futam is a hazaihoz hasonló sikerrel érjen véget. Azt azonban látni kell, hogy az Eb-mezőny eleje pokolian gyors, hozzánk képest jóval többet ülnek a versenyautóban. Murván könnyebb volt, aszfalton szerintem nehezebb lesz ezt ellensúlyozni. A Rally Hungaryhoz hasonlóan az első körben igyekszünk magunkat elhelyezni a többiek között, meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. A csapatnál egyébként remek a hangulat, mindenki motivált, rajtunk nem fog múlni egy újabb eredményes futam.

 

3 nap, 13 szakasz

A Rally Isas Canarias május 2-án kezdődik és 4-én, vasárnap ér véget. A benevezett több mint hetven párosra összesen 13 mért szakasz vár. Csütörtök este egy Superspeciállal kezdődik a viadal, amelynek Las Palmas lesz a helyszíne, pénteken és szombaton pedig egyaránt hat-hat gyorsasági szerepel a programban. Az ERC pontversenyét a Veszprémben győztes Simone Tempestini vezeti 33 ponttal, akit négy ponttal lemaradva a francia Matheiu Francheschi követ. Csomósék pedig a harmadikként folytatják a kontinentális sorozatot.

A Rally Isas Canarias programja

Május 2., csütörtök

20:35, SS1 - Las Palmas de Gran Canaria

Május 3., péntek

11:25, SS2 - Agüimes - Santa Lucia/1

12:18, SS3 - Tejeda/1

13:30, SS4 - Artenara - Gáldar

16:35, SS5 - Agüimes - Santa Lucia/2

17:28, SS6 - Tejeda/2

18:45, SS7 - Artenara - Gáldar/2

Május 4., szombat

10:01, SS8 - Arucas - Firgas/1

11:00, SS9 - Moya - Valleseco/1

12:30, SS10 - San Mateo - Valsequillo/1

14:51, SS11 - Arucas/2

15:53, SS12, Moya - Valleseco/2

18:00, San Mateo - Valsequillo/2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!