Labdarúgás

2024.06.25. 08:30

A maradó bajnok nem változtat

Az NB III-ban ragadt Putnok FC változatlanul Szala Ákos edző irányításával dolgozik.

Megkezdte a munkát a Putnok FC NB III-as labdarúgócsapata

Fotó: Putnok FC

A labdarúgó NB III Észak-keleti csoportjának a bajnoka, a Putnok FC a négy harmadosztályú aranyérmes közül egyedüliként nem lépett előre, ugyanis az NB II-es tagságért kiírt osztályozót elveszítették a Szentlőrinc ellen, és egy másodosztályú gárda visszalépésének köszönhetően sem tudtak feljutni, ahogy az sikerült a Békéscsaba 1912 Előre együttesének, amely az Opus Tigáz Tatabánya elleni osztályozón maradt alul (a békési csapat a 2023/24-es évad jobb eredménysorának köszönhetően kapott felkérést, majd besorolást az NB II-be). 
Az NB III-ban ragadt Putnok FC a múlt héten pénteken kezdte meg a felkészülést az új, a 2024/25-ös évadra, Szala Ákos vezetőedző irányításával, ugyanis a klubvezetés és a szakvezető között megszületett a megegyezés a közös folytatásról.
A játékoskeretben egyelőre nem történtek jelentős változások, a 18 éves középpályást, Vattay Mártont, – aki alapembere volt az előző évadban az észak-borsodi együttesnek, – az NB I-es Kecskeméti TE szerződtette.
A Putnok FC eddig két új játékos megszerzését jelentette be: a 18 esztendős Bán Gergő az NB III-as Erzsébeti SMTK NB III-as gárdájától érkezett, a 26 éves Kercsó Bence pedig a szintén harmadosztályú Iváncsa KSE-től. Utóbbi labdarúgó már játszott a Putnok FC-ben, 2020 tavaszán, de akkor, a koronavírus miatt március közepén félbeszakadt szezonban mindössze 2 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. 
Az észak-borsodi együttes ezen a héten az első felkészülési mérkőzését is lejátssza, szombaton 18 órától az NB I-es DVTK-nál vendégeskednek. 

Putnok FC edzőmeccsek
Június 29. (szombat), 18.00: Diósgyőri VTK (NB I) – Putnok FC
Július 3. (szerda): Budafoki MTE (NB II) – Putnok FC
Július 6. (szombat), 11.00: Putnok FC – Cigánd SE (NB III)
Július 13. (szombat): Soroksár SC (NB II) – Putnok FC
Július 17. (szerda): Putnok FC – Diósgyőri VTK tartalék (NB III)
Július 21. (vasárnap): Putnok FC – Kecskeméti TE tartalék (NB III)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában