Megkérdeztük

2024.07.06. 09:00

Miért estek ki a magyarok az EB-ről?

A labdarúgó Európa-bajnokságról, a magyar csapat szerepléséről kérdeztük a járókelőket Miskolc utcáin.

Édes Richárd

Három mérkőzés után kiesett a labdarúgó Eb-ről a magyar válogatott

Fotó: MW

Volt, aki Marco Rossi távozását szorgalmazta, más meg a keményebb edzői szigort hiányolta a csapat teljesítményében. És olyan véleményformáló is akadt, aki szerint a túlzott elvárások okozták a csapat összeomlását. 

„Ide egy Bognár György-kaliberű edző kellett volna”

Zentai József
Fotó: BOON

A 76 éves Zentai József szerint azért estünk ki az EB-ről, mert a magyar csapat tagjai túlságosan elszálltak maguktól. Azonban nem csak ők a hibásak ebben: a média túlzott elvárásokkal kezelte őket az Európa-bajnokság előtt.  József egyáltalán nem örül annak, hogy Rossi maradt a magyar válogatott edzője, most már váltani kell:

Személy szerint semmilyen bajom nincs Marco Rossival, de innen nem fog tudni magasabbra lépni ezzel a csapattal.

Szerinte egy hazai edző sokkal alkalmasabb lenne a feladat ellátásra, mert jobban ismeri a magyar játékosokat és az adottságaikat. József úgy látja: a Paks edzőjére, Bognár György kellene a válogatott élére, mert ő jobban szót értene velünk, tudná fanatizálni őket, ahogyan azt a Pakssal is tette. 

Az edzőnek szigorúbban kellett volna bánni a fiúkkal

Varga Kármen szerint a magyar csapat nem sok mindent ért el ezen az EB-n az ellenfeleivel szemben. Hiányzott a stratégia, és olyan benyomást keltettek benne a játékosok, mintha csak össze-vissza szaladgáltak volna. Az edzőnek határozottabban kellett volna kezelnie őket, mert különben csak káosz lesz a végeredmény. Kármen szerint Rossinak mennie kellene. Szükség lenne egy olyan edzőre, aki képes jobban kordában tartani a magyar válogatottat. A fiatal lány túlzásnak érzi, hogy a skótok ellen rúgott gól ekkora népünnepélyt váltott ki: 

Ettől még nem érdemeltünk volna továbbjutást a gyenge teljesítmény után. Én az egész magyar csapatban csalódtam.

„A túlzott önbizalom okozta a bukásunkat” 

Okos György
Fotó: BOON

A 82 éves Okos Györgynek is megvolt a maga véleménye a magyar kudarcról. Véleménye szerint nem Gulácsinak kellett volna védenie, mert sok gólt kapott korábban. És benne marad az ember agyában ez a bizonytalanság. A magyar játékosok túlságosan sokat gondoltak a teljesítményükről, de ehhez képest gyengén szerepeltek a pályán:

A magyar játékosokban túl nagy volt az önbizalom. A svájci és a német meccs után aztán elkezdték magyarázni a bizonyítványukat. A magyarázkodás, a magyar mentalitás sajnos Marco Rossira is átterjedt.

Nem mertek támadni a magyarok

Korbacska Ferenc
Fotó: BOON

A 43 éves Korbacska Ferenc édesapja szomorú volt, amiért a nagy készülődés ellenére a magyarok gyengén játszottak a meccseken, és maga Ferenc is csalódott volt a teljesítményük láttán.  Apa és fia egyaránt hatékonyabb, ütőképesebb támadójátékot vártak a magyar fiúktól a pályán. Ferenc korábban egy leleményesen védekező, jól támadó csapatot látott a pályán. Ezzel szemben az EB-n valahogy keveset passzoltak, nem mertek támadni, és gyakran visszafelé passzolgattak, ami a támadások rovására ment. 

Csak félgőzzel játszottak a magyarok 

Rudolf  Dániel
Fotó: BOON

A 21 éves Rudolf Dániel szerinte a topligás magyar játékosok nem adtak bele apait-anyait, csak félgőzzel játszottak. Szoboszlai, Gulácsi, Willi Orbán sem voltak jók, rengetegen maguk alatt teljesítettek, egyszerűen kevesek voltak ezen az EB-n. Eddig csapatként mozogtak, harcoltak és játszottak, ám ez most teljes mértékben hiányzott. Rossinak, Dániel szerint semmiképp sem kellene elhagynia a magyar csapatot:

Edzőként volt néhány gyenge meccse, de ettől függetlenül sokat adott a válogatottnak. Egy kisebb botlás miatt semmiképpen sem lenne szabad kirúgni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában