Helyi sport

2024.06.27. 17:30

Már nemzetközivé nőtte ki magát

A Kis-Galya KSE bizonyult a legjobbnak, ők nyerté meg a csapatversenyt.

Kerékpár. A sok kiváló egyéni eredménynek köszönhetően a Kis-Galya KSE nyerte meg a hegyikerékpáros Borsod MTB Series 2024 csapatversenyét, melyet a június 23-án, vasárnap, Kazincbarcikán megrendezett idei 4. fordulót követően hirdettek ki. A több, mint 10 éves múltra visszatekintő akkreditált XCO sorozat idén is a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával rendezték meg.
A 2024-es sorozat április 7-én, Miskolcon, a Királyasztalon rajtolt, majd április 28-án jött a hangonyi, május 26-án, a Miskolc-görömbölyi etap, míg múlt vasárnap, Kazincbarcikán volt az idei zárófutam.

Egyik kedvence

A kezdetben csak borsodi bringásokat felvonultató mezőny mára már nemzetközivé nőtte ki magát, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy tavaly és idén is román és szlovák versenyzők is ott voltak a rajtnál. A hazai amatőr bringásokon kívül természetesen a magyar élmezőny is képviseltette magát egy-egy futamon, de a legnagyobb sikert mégis a nagy létszámú utánpótlás versenyzők részvétele jelenti. Az utánpótlás kategóriában évek óta meghatározó szerepe van a Kis-Galya KSE-nek, melynek fiataljai rendre szép sikereket érnek el. A Sikter Zsuzsanna és Kirilla László által Bükkszentkereszten felkészített sportolók Kazincbarcikán sem tétlenkedtek, hárman korosztályuk legjobbjai lettek, de három ezüst- és egy bronzérem is a tarsolyba került.
– A gyerekeknek az egyik kedvenc verseny helyszíne a barcikai – fogalmazott Sikter Zsuzsanna, a Kis-Galya KSE edzője. – Bár a szombat esti bő csapadék nem könnyítette meg sem a versenyzők, sem a szervezők dolgát, ennek ellenére mindenki remekül helytállt. Az eredményhirdetésnél bőven jutott nekünk is az érmekből, ráadásul Fridel Fanni, Feledy Eszter és Lasánszki Sára a legjobb borsodi versenyzőnek bizonyult, mellyel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy idén elsők legyünk a csapatversenyben is. ÉM

Eredmények


Leányok:


U7-es kcs.: 7. Stolczenberger Virág, 8. Urbanovics Eszter.


U9-es kcs.: 1. Fridel Fanni, 2. Zoltay Lídia.


U11-es kcs.: 3. Schmiege Johanna.


U13-es kcs.: 1. Feledy Eszter, 2. Bauer Violet Emery.


U15-ös kcs.: 1. Lasánszki Sára, 2. Urbanovics Hanna.


Fiúk:


U11-es kcs.: 6. Tóth Bálint.


U13-as kcs.: 3. Nagy-Valent Marcell.


U15-ös kcs.: 5. Stolczenberger Zalán,… 7. Császár Bendegúz.


Férfiak, hobbi kategória: 4. Feledy Péter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában