Kosárlabda

2024.07.18. 11:55

DVTK HT: elkerülték a bajnokokat, könnyebb csoportba kerültek

Megtartották csütörtökön délelőtt a női kosárlabda Euroliga sorolását.

Ismerté váltak a DVTK Hun-Therm Euroliga ellenfelei

Fotó: MW

Elkészítették a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségben a női kosárlabda Euroliga sorsolását, kiderült, hogy kik lesznek a magyar bajnok, DVTK Hun-Therm ellenfelei a csoportkör első szakaszában (játéknapok: október 9., 16., 23., 29., november 20., 27.), amelynek tétje a legjobb 12 közé jutás a sorozatban. A piros-fehérek az A-csoportba kerültek, a spanyol bajnoki ezüstérmes Perfumerias Avenida Salamanca, az olasz bajnoki 2. helyezett Beretta Famila Schio társaságába, akikhez a Basket Landes (francia, bajnoki 2. helyezett)–Besiktas JK (török, bajnoki elődöntős) selejtező győztese csatlakozik.
Az Euroligában összesen 16 csapat versenyez a csoportkörben, 13 együttes helye már biztos, míg a kiadó 3 helyért 6 csapat oda-visszavágós párharcokat játszik szeptember végén.

A lebonyolításról

Az A-csoport és a B-csoport első három helyezettje az E-csoportban folytatja a küzdelmeket a csoportkör második szakaszában, míg a C-csoport és a D-csoport első három helyezettje az F-csoportban (a csoportkör első szakaszának 4. helyezettjei a második számú kontinentális sorozatban, az Európa Kupában folytatják a szereplésüket). Az Euroligában továbbjutó minden csapat magával viszi a csoportkör első szakaszából tovább lépett csapatok elleni eredményeit, és a csoportkör második szakaszában, az újabb 6 fordulóban csak olyanok ellen lépnek pályára, akik ellen nem játszottak addig. Innen a legjobb nyolc közé, az E és az F-csoport első négy helyezettje jut be, a harmadikok és negyedikek keresztbe játszanak a negyeddöntőbe jutásért. Az elsők és másodikok szintén keresztbe játszanak, a győztesek közvetlenül a négy közé jutnak, a vesztesek pedig a negyeddöntőben folytatják. A szezont a korábbiakkal ellentétben nem négyes, hanem hatos döntő zárja le.

Kosárlabda: női Euroliga sorsolás

A-csoport: Perfumerias Avenida Salamanca (spanyol, bajnoki 2. helyezett), Beretta Famila Schio (olasz, bajnoki 2. helyezett), DVTK Hun-Therm (magyar, bajnok), Basket Landes (francia, bajnoki 2. helyezett)–Besiktas JK (török, bajnoki elődöntős).
B-csoport: Mersin (török, bajnoki 2. helyezett), Tango Bourges Basket (francia, kupagyőztes), Olympiacos SFP (görög, bajnok), KSC Szekszárd (magyar, bajnoki 3. helyezett)–CSM Constanta (román, bajnok).
C-csoport: Fenerbahce (török, bajnok), Villeneuve d'Ascq-LM (francia, bajnok), KGHM Polkowice (lengyel, bajnok), Casademont Zaragoza (spanyol, bajnoki elődöntős)–Zabiny Brno (cseh, bajnoki 2. helyezett).
D-csoport: ZVVZ USK Praha (cseh, bajnok), Valencia Basket Club (spanyol, bajnok), Umana Reyer Venezia (olasz, bajnok), Uni Győr (magyar, bajnoki 2. helyezett). 

Az A-csoport programja
1. forduló, október 9.: Basket Landes/Besiktas JK – DVTK Hun-Therm, Beretta Famila Schio – Parfumeras Avenida.
2. forduló, október 16.: DVTK Hun-Therm – Beretta Famila Schio, Parfumeras Avenida – Basket Landes/Besiktas JK.
3. forduló, október 23.: DVTK Hun-Therm – Parfumeras Avenida, Beretta Famila Schio – Basket Landes/Besiktas JK.
4. forduló, október 30.: DVTK Hun Therm – Basket Landes/Besiktas JK, Parfumeras Avenida – Beretta Famila Schio.
5. forduló, november 20.: Beretta Famila Schio – DVTK HUN-Therm, Basket Landes/Besiktas JK – Parfumeras Avenida.
6. forduló, november 27.: Parfumerias Avenida – DVTK HUN-Therm, Basket Landes/Besiktas JK – Beretta Famila Schio.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában