Labdarúgás

2 órája

DVTK: eufória az ősi ellenségnél

A DVTK örülhetett a keleti rangadó után. A DVTK legyőzte az ősi riválist, és nagy ünneplést csapott.

A DVTK első találata Edomwonyi (fehérben) nevéhez fűződik

Fotó: DVTK

A labdarúgó NB I 9. fordulójában szombaton este keleti rangadó volt, a Nyíregyháza SFC a Diósgyőri VTK-t fogadta, telt ház előtt. A hazaiak kezdője két helyen változott az egy héttel ezelőtti, a Kecskeméti TE elleni, idegenbeli 2-0-s győzelem után: Alaxai és Babic a kispadra került, Baki és Ramos pedig bizalmat kapott. A DVTK alapcsapata szintén két helyen újult meg: a Zalaegerszegi TE FC-t otthon 2-1-re legyűrő együttesből Jurek és Feuillassier a cserék között kapott helyet, ezzel szemben a sárga lapos eltiltását letöltő Edomwonyi, valamint Klimovich csapatba került. A diósgyőrieknél ezen a meccsen kimaradt a keretből a műtétje után lábadozó Popadiuc és Drezgic, a betegséggel küszködő Bényei és Huszár, továbbá három fiatal, Derényi, Herbák és Ferencsik B., valamint két légiós, Gluscevic és a legfrissebb igazolás, Adedokun, aki sérülése után még nincs megfelelő erőállapotban. 

A DVTK második gólját Gera (jobbra) szerezte
A DVTK második gólját Gera (jobbra) szerezte
Fotó: DVTK

DVTK gól

Már a meccs előtt remek volt a hangulat, amiről a két szurkolótábor gondoskodott. Bár sokan voltak a hazai ultra szektorban, és összességében több mint hétezer néző szorított a Nyíregyházáért, de a vendégek részére fenntartott lelátón, a 850 fős diósgyőri drukkerhad tagjai között nem volt csendes szemlélő, így ők hangerőben többet tudtak.
Az első lövést a hazaiak hozták össze, aztán a Diósgyőr következett, egy rossz nyíregyházi passz után Klimovich került ziccerbe, de meglepetésében kapkodó megoldást választott, ha még tesz egy-két lépést a labdával a kapu felé, akkor lehet, hogy már a 6. percben örülhettek volna a DVTK drukkerek. Nem sokkal később viszont összejött a fehér mezesek gólja, Gera parádés labdát adott Edomwonyinak, aki a ziccereket nem nagyon szokta elhibázni, most is a léc alá varrta a labdát. Ami után természetesen extázisban tomboltak a diósgyőri fanatikusok. Ahogy azt innentől várni lehetett, az elmúlt hetekben sziklaszilárd védekezést mutató DVTK ismét a hátsó alakzat biztonságra helyezte a hangsúlyt. A vendégek a labdaszerzések után próbáltak ugyan támadásokat építeni, de szerény létszámmal, és nagy területen, aminek nem nagyon volt eredménye, a gól után, az első félidőben csak ritkán jutottak el a hazai kapu elé. A Nyíregyháza labdabirtoklási fölénye nagy volt, és ennek eredményeként a 21. percben hozták össze a legnagyobb helyzetüket, egy szabadrúgásuk után Ramos a felső lécre vágta a labdát, ahonnan az a gólvonal elé pattant le. A félidő hajrájában Keitának volt még egy nagy ziccere, 8 méterről a kapu mellé durrantott, de ezeken kívül jól működött a Diósgyőr védekezése.

Húsz másodperc

A második játékrészben mindössze 20 másodpercre volt szüksége a vendég együttesnek ahhoz, hogy újabb gólt érjen el, Gera parádés megoldásával további érdemeket szerzett a háromnegyed órával később elért győzelemben. A kétgólos előnybe került DVTK azt játszhatta, amit szeret, ami megy nekik, az erős védekezés közepette, a labdaszerzéseket követő gyors megindulásokat. Ez utóbbiakból csak pár jött össze, mert a hátsó alakzat biztonsága érdekében nem vállaltak felesleges kockázatot, beérték azzal, hogy rombolnak. A Nyíregyháza hiába erőlködött, egy szabadrúgáson kívül nem tudott összehozni olyan helyzetet, hogy Sentic kapusnak legyen komoly feladata. Az utolsó negyedórában a vendég védelem bal oldalán akadtak ugyan problémák, mert Navratil nagyon élt a pályának ezen a részén, de nem jött össze a szabolcsi csapatnak a szépítés sem, a második félidő elején szerzett diósgyőri gól után nem tudták nyílttá tenni a meccset.
A DVTK – szurkolóinak hatalmas örömére – megnyerte a mérkőzést, hat veretlen bajnokira nyújtva ezzel remek sorozatát. Ráadásul az ötödik olyan meccsük volt ez a mostani, amelyen eredményesen őrizték kapujukat a góltól. A piros-fehérek két hét múlva az MTK Budapest ellen, hazai környezetben folytatják a bajnokságot, és nem sok kiadó hely van a csapatban, a kérdés csak annyi, hogy a sérülés miatt lecserélt Szatmári visszatérhet-e, illetve, hogy Rakonjac jó helyen volt-e a bal oldalon. Mert Sentic kapus ezúttal is hibátlan volt, a hátsó négyes jól szuperált, a védekező középpályások energikusak voltak, közülük Vallejo remekelt, Gera és Edomwonyi gólokat szerzett, és Klimovich is hozta azt, amiért taktikai okokból, Feuillassier helyett a csapatba került.

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Nyíregyháza, 8100 néző. V.: Bogár (Becséri, Rózsa D.).
Nyíregyháza SFC: Tóth B. (6) – Baki (6), Gengeliczki (6), Keresztes (5) – Navratil (6), Toma (5), Keita (5), Nagy B. (6) – Kovácsréti (6), Nagy D. (5) – Ramos (5). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Diósgyőri VTK: Sentic (7) – Szatmári (6), Lund (6), Chorbadzhyski (6), Sanicanin (6) – Holdampf (6), Vallejo (7) – Gera (8), Klimovich (6), Rakonjac (5) – Edomwonyi (7). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Csere: Baki helyett Alaxai (6) az 59., Ramos helyett Eppel (5) az 59., Szatmári helyett Bárdos (6) a 68., Rakonjac helyett Rahrsalla (-) a 77., Gera helyett Acolatse (-) a 77., Keita helyett Radosevic (-) a 78., Kovácsréti helyett Beke (-) a 78., Toma helyett Babic (-) a 88., Klimovich helyett Komlósi (-) a 90. percben.
Sárga lap: Gera az 5., Sanicanin a 45+3., Klimovich a 62., Vellejo a 82.. Navratil a 86., Nagy D. a 88., Rahrsalla a 91., Bárdos a 93. percben.
Gólszerző: Edomwonyi (0-1) a 14., Gera (0-2) a 46. percben.

A gólok története
14. perc: Gera jobbról lőtte be a labdát a védők mögé, amire Edomwonyi érkezett, az átvétel után pedig 12 méterről a léc alá bombázott, 0-1.
46. perc: Edomwonyi passza után Gerához került a labda, aki elsőre egy védőbe lőtt, ám a laszti visszapattant elé, és másodszorra, egy igazítás után, 16 méterről a bal felső sarokba ívelt, 0-2.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában