Triatlon

2 órája

Kiss Gergely világbajnoki bronzérmes

Ezzel búcsúzott az U23-as korosztálytól

A tiszaújvárosi színeket képviselő Kiss Gergely bronzérmet nyert a spanyolországi Torremolinos-Andalúcia városában október 17-én, csütörtökön megrendezett U23 korcsoportos, olimpiai távú triatlon világbajnokságon. 
– Gergő az 1500 méteres úszást az elsőktől 12-13 másodperccel lemaradva teljesítette, így komoly erőfeszítésébe került, hogy a kerékpározás első felében társaival együtt felzárkózzon a közvetlen élbolyhoz –  tudtuk meg a helyszínen tartózkodó Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől.

 

 – A 40 km-es kerékpározás befejeztével egy húsz tagú csoport verődött össze. Gergő jól depózott, végig a top10-ben futott. A későbbi győztes spanyol Cantero hamar meglógott, komoly előnyre tett szert, még az ezüstérmes görög fiúval szemben is. Ha Gergőnek a bringázás során nem kell zárkóznia, akkor a 10 km-es futáson a másodikkal meccselhetett volna. Persze a sportban a ha-val kezdődő mondatoknak nincs értelme. Nem volt könnyű menet, ez a bronzérem fényesebb, mint a két évvel ezelőtti ezüst, hiszen az elit világbajnoki szériaverseny sorozatban is induló sportolók erősítették az egyébként sem gyenge mezőnyt. A korosztályos vb-n most debütáló sportolónk, Kovács Gyula a nagy mezőnyös úszásban „elveszett”, több, mint 1 perc hátrányban ért partot. Pakolta a bringát, de a felzárkózás felemésztette. Végül a 28. helyen érkezett célba, jól teljesített, de a végén a versenybírók az úszás közben észlelt pályatévesztés miatt sajnos kizárták.  

 

Tiszaújváros-feliratú lobogóval a célban
Az U23-as korosztálytól búcsúzó Kiss Gergely, akire Kropkó Mártával, Szalai Fannival és Dobi Gergővel vasárnap reggel még vár a mixváltó, a célba érkezését követően a következőképpen fogalmazott: 
– Pályafutásom egyik legnehezebb versenye volt. Magamhoz képest rosszul úsztam, ebből adódóan brutálisan kemény kerékpározás várt rám, de szerencsére még időben el tudtuk csípni az élbolyt. Fantasztikus érzés volt a Tiszaújváros feliratú nemzeti zászlóval, világbajnoki bronzérmesként áthaladni a célvonalon.

 

Végeredmény: 1. David Cantero Del Campo (spanyol) 1:45:12 óra, 2. Panagiotis Bitados (görög) 1:45:46, 3. Kiss Gergely (magyar) 1:46:11, … 18. Dobi Gergő (magyar) 1:48:57, … 21. Hóbor Zalán (magyar) 1:49:23, … (Kovács Gyula nem fejezte be a versenyt)
A korosztály női világbajnoki aranyérmét, rendkívül taktikus versenyzéssel a magyar Horváth Karolina Helga nyerte meg, de Kropkó Márta 9. helye is dicséretes teljesítmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában