Labdarúgás

2 órája

Nyíregyháza – Diósgyőr: két előállítás

Pirotechnikáért: pénzbírság és kitiltás a diósgyőri szurkolónak.

A Nyíregyházán járt 850 fős DVTK táborból egy szurkoló csak 20 percet láthatott a meccsből, mert elvitték a rendőrök

Fotó: Homoky György

A labdarúgó NB I 9. fordulójában október 5-én lejátszott Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK (0-2) mérkőzéssel kapcsolatban arról érdeklődtünk a Szabolcs Szatmár Bereg vármegyei Rendőr-főkapitányságon, hogy meccs során, illetve az azt megelőző, és követő órákban, amíg a vendég szurkolók el nem hagyták Nyíregyháza városát, történt-e rendőri intézkedés, előállítás, ha igen, akkor mikor, miért, kivel szemben. 
A rendőr-főkapitányság sajtó munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy két fő került előállításra a mérkőzés biztosításának idején, egyikük rendzavarásért, másikuk pedig pirotechnikai eszköz használatáért. 
Utóbbi, 29 éves szurkoló a DVTK táborból került kiemelésére, kivezetésre a meccs 20. percének környékén, és vele szemben még aznap szabálysértési határozatot hozott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság: polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt 200 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, és 12 hónapra kitiltották a nyíregyházi városi stadionból. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában