Karrier

2019.11.26. 14:50

Szerethető Munkahely Miskolcon

A Dreamjo.bs idén harmadszor is meghirdette a Szerethető Munkahelyek Díjat, hogy újra megtalálják a legvonzóbb munkahelyeket, ahová a csapattagok örömmel járnak be dolgozni. A díjazottak több, mint 40.000 szavazat alapján és közel 500 cég közül kerültek a Top 125 legszerethetőbb munkahely közé.

Az elmúlt években az iparági dominancia terén nem történt változás: a nevezők és a díjazott cégek többsége is az IT szektorból érkezett, illetve idén is az 50 főnél kisebb csapatok képviselték magukat nagyobb számban. Bár a legtöbben a fővárosból jelentkeztek, ugyanakkor a vidéki cégek is szép számmal bekapcsolódtak a versenybe, összesen 65 városból köztük Miskolcról is.

A verseny során az induló nagyvállalatok és KKV-k a DreamJo.bs ingyenes platformján nevezhettek, amelyen minden cégnek lehetősége volt kreatívan és őszintén bemutatkozni a nevezési időszak végéig, azaz szeptember 30-ig.

Október 1-től egy hónapon át lehetett szavazni a Szerethető Munkahelyek Díj versenyben, ahol idén is a közönségzsűri döntött a Top 125 díjazottról. A szavazóknak lehetőségük volt értékelni a cégeket és őszinte véleményt mondhattak a nevező KKV-król és nagyvállalatokról. A tavalyi nevezési számhoz képest idén közel másfélszer annyian, azaz közel 500 vállalat indult a versenyen és arról, hogy közülük melyek kerüljenek a top 125 közé, a tavalyi 20 000-es szavazatszámhoz képest kétszer annyi, azaz több mint 40.000 szavazat döntött.

A DreamJo.bs kutatása szerint az önkéntes zsűri, azaz a szavazók azokat a cégeket találták a legszerethetőbbnek, ahol az aktív és leendő kollégáknak van lehetőségük a cégen belül fejlődni. A válaszadók több mint kétharmada jelölte be ezt mint szempontot egy új munkahely választásnál és a meglévő megtartásánál. A második helyen a családbarát jelző végzett és a harmadikon a sokszínű és befogadó munkahely. A szavazók még azokat a cégeket értékelték magas pontszámmal, amelyek részletgazdagon mutatkoztak be a versenyben való részvételhez kitöltendő cégprofiljukon.

A két alapító – Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária – elmondása szerint nem versenyként tekintnek a Szerethető Munkahelyek Díjra, hanem egy lehetőségre, ahol sok kiváló KKV és nagyvállalat őszintén és kreatívan bemutatkozhat. Úgy vélik nincs egy sikerrecept, mivel minden cég másképpen szerethető, de ami közös kell legyen bennük, az a cégvezetők törekvése arra, hogy megtalálják az összhangot az ott dolgozó emberekkel és a csapattagok szívesen járjanak be dolgozni.

Miért fontos még az őszinte kommunikáció a cégek részéről?

„A munkavállalók nagyra értékelik, ha egy cég hitelesen kommunikál magáról. Ez csaknem lefelezi a munkatárs-keresés költségeit – számolt be Balogh-Mázi Mária, a DreamJo.bs ügyvezetője. A versenyhez használt profilokat úgy dolgoztuk ki, hogy a versenyzők a szokásostól eltérő kérdések mentén, minél őszintébben tudják bemutatni magukat.”

A szavazás során algoritmus osztotta el a nevezett cégeket a szavazók között, így minden bemutatkozó oldal egyenlő arányban került a nagyközönség elé elbírálásra. A szavazáson túl a „Dolgoznék itt” gomb segítségével is nyilatkozhattak az érdeklődők közvetlenül szavazva a nevező cégek profilján. Így több száz leendő munkavállaló iratkozhatott fel a szerethető cégek “Dolgoznék itt” listájára, ahonnan első kézből értesülhetnek majd a munkalehetőségekről. Nagyvállalati és KKV kategóriában is hirdettek különdíjasokat, továbbá kisorsolásra kerültek a nevezői és a szavazói nyeremények is.

A versenyben két miskolci illetőségű cég is indult, akik közül a PV Napenergia 2017 és 2018 után 2019-ben immáron 3. éve Magyarország 100 legszerethetőbb kis- és középvállalkozásai közé tartozik.

„Büszkék vagyunk az elért eredményre, amit harmadik alkalommal tudtunk megismételni. A tavalyi „Dolgoznék itt” és a Blackbelt szakmai különdíja után a 2019-es díj egy fontos visszajelzése a munkánknak, ami azt gondolom, hogy egy pozitív tendenciát igazol. Külön büszkék vagyunk arra, hogy ezt miskolci cégként, elsősorban helyi és környező településeken élő kollégákkal értük el.”

Erdélyi Renáta, HR menedzser PV Napenergia

„Az elmúlt évek növekedésének köszönhetően idén már 57 főt foglalkoztatunk a PV Napenergiánál, ami tősgyökeres miskolciként egy hatalmas büszkeség számomra. A napelem piac évről-évre történő erősödése jól mutatja, hogy hosszú távú perspektívát kínál a munkavállalóknak a megújulóenergia szektor. Ezt saját példánkkal is igazolni tudjuk, hiszen jelenleg is bővülés miatt több nyitott állásunk van, mind fizikai, mind szellemi munkakörben. Örömmel fogadjuk a külföldről hazatérőket, tapasztalatukat és látásmódjukat nagyra értékeljük, de szívesen látjuk a tehetséges, lelkes fiatalokat, a 40-es, 50-es éveiben járó harcedzett szakembereket, legfőképpen olyanokat, akik tenni akarnak valamit környezetünk jobbá, élhetőbbé tételéért.”

Nagy Bálint, gazdasági ügyvezető PV Napenergia

Nézd meg a PV Napenergia aktuális állásajánlatait:

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!