Magyarország

2010.08.18. 13:56

Féláron adják a magyar bort: ismét Borszerda

<p>Jövő héten ismét Borszerda lesz az országban, amelynek keretében a csatlakozott éttermek az ebédhez és vacsorához féláron adják a minőségi magyar bort.</p>

A vendéglátó helyek egy része erre az alkalomra külön menüsort állít össze, amelyek közül héttagú szakmai zsűri választja ki a legjobbat - derül ki a Borszerdát szervező Közösségi Bormarketing Alap szerdai közleményéből. Az idei második Borszerda napján egyes kereskedések is engedménnyel árusítják boraikat, sőt, egy taxitársaság is kedvezményes tarifát alkalmaz ez alkalommal.

Az évi négy Borszerdából a másodikat rendezik egy hét múlva. Ezen a napon a magyar borok közül a könnyű fehéreket és rozékat adják a csatlakozott éttermek féláron. A vendéglátó helyeknek azt kell vállalniuk, hogy az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerdán azon a napon kell kínálniuk, amit az ételsor leadásakor megjelöltek. Egyes éttermek külön menüsort állítottak össze, amelyek közül héttagú szakzsűri - Benke László mesterszakács vezetésével - választja ki a legjobbat.

Egyes kereskedések pedig Borszerdán jellemzően 10-20 százalékkal olcsóbban árusítják boraikat. A Borszerdához csatlakozott taxitársaság kedvezményes tarifával szállítja el az ebédből vagy vacsorából hazatérőket.

A programban részvevő éttermek és kereskedések nevét, címét, valamint a külön menüsorokat a www.borszerda.hu oldalon lehet megtekinteni.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!