Nagyvilág

2010.03.25. 14:08

Amerikaik meggyilkolását ígéri a terroristavezér, ha kivégzik Mohamedet

<p>Azzal fenyegetõzik legújabb üzenetében Oszama bin Laden, hogy amerikaiakat gyilkoltat meg, ha kivégzik az Egyesült Államokban a 2001. szeptember 11-i terrortámadások értelmi szerzõjének tartott Hálid Sejk Mohamedet.</p>

Az al-Kaida terrorszervezet vezérének tulajdonított hangüzenetet csütörtökön játszották le az al-Dzsazíra arab hírtévében.

"A Fehér Ház kifejezte óhaját, hogy végezzék ki Hálid Sejk Mohamedet és vádlott-társait. Azon a napon, amikor errõl döntés születik az Egyesült Államokban, döntés születik a részünkrõl is, és megölünk minden amerikait, aki a kezünkbe kerül" - közölte a hangüzenetben Oszama bin Laden.

Az Egyesült Államok hadserege szerint a guantanamói börtöntáborban Hálid Sejk Mohamed beismerte, hogy részt vett a 2001. szeptember 11-én New Yorkban és Washingtonban elkövetett, csaknem három ezer ember életét követelõ merényletek megtervezésében, elõkészítésében. Az amerikai hatóságok szerint azt is elismerte, hogy további 30, világszerte elkövetett támadáshoz volt köze, egyebek mellett a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni 1993-as garázsrobbantáshoz is.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!