Nagyvilág

2010.08.24. 07:26

Lezuhant egy repülő Nepálban - külföldiek a fedélzeten

<p>Lezuhant egy utasszállító 15 emberrel a fedélzetén Nepálban - közölte hétfőn a helyi belügyminisztérium. A gép a Mount Everest térségében lévő Lukla repterére tartott, amikor eddig ismeretlen okból lezuhant.</p>

A nepáli hatóságok közlése szerint hat külföldi állampolgár is volt az Agni Air kisgépén. A belügyi tárca szóvivője az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy négy amerikai és egy japán volt a repülőn, a hatodik külföldi állampolgársága még nem ismert. A mentőcsapatok még nem érték el a szerencsétlenség helyszínét, így egyelőre nem tudni, hogy van-e túlélő. A mentést nehezíti, hogy az időjárás miatt lecsökkent a látótávolság a térségben, így helikoptereket egyelőre nem tudnak használni. A tragédia oka egyelőre nem ismert.

A Katmandutól 140 kilométerre lévő Lukla repülőterén évente külföldiek ezrei landolnak, akik főként a Himalájára igyekeznek. A 2757 méter magasan fekvő, 550 méter hosszú leszállópályát a világ egyik legnehezebbjének tartják a szakemberek. Legutóbb 2008-ban történt ott légibaleset, akkor 18-an vesztették életüket.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!