Nagyvilág

2011.07.14. 07:16

Majdnem lefejezte magát

Egy láncfűrésszel vágta át torkának egyharmadát a srác, 1 milliméteren múlt az élete.

Egy láncfűrésszel vágta át torkának egyharmadát a srác, 1 milliméteren múlt az élete.A Bedfordshire-i Tom Connelly egy vadgesztenye fát metszett épp, laza 15 méteres magasságban, amikor hirtelen megcsúszott lába, az elektromos láncfűrész pedig a torkának és karjának esett. Számtalan eret átvágott az elszabadult masina, köztük a nyaki ütőerét is, fejütőerétől csupán 1 milliméterrel arrébb pusztított a gép. Ha azt átvágja, azonnal meghal.

Életmentő volt

Szerencséjére munkatársai le tudták varázsolni a fáról és kötésekkel szorították le az átszabott ereket, amíg a mentők a helyszínre érkeztek. A fiút később ellátó orvos szerint életmentő volt kollégáinak cselekedete, ha ugyanis nem reagálnak ilyen profin, a srác három percen belül teljesen elvérzett volna.

Így is majdnem három liter vért veszített a szerencsétlenül járt favágó, mire a kórházba ért. A sebészek szerencsére meg tudták menteni a 21 éves fiú életét, de nem volt könnyű dolguk, 40 öltéses érsebészeti beavatkozást kellett rajta elvégezni. Hihetetlen módon Tom öt héttel balesete után már a munkahelyén toporogva várta, mikor mehet újra terepre, hisz kezdetekben csak irodai munkákra osztották be.

 - Mindennapos munka volt, több százszor csináltam már ilyet – emlékszik vissza Tom. Már félig átvágtam a fa törzsét, amikor hirtelen megcsúszott a lábam, én pedig a fűrészre estem. Ott lógtam a levegőben és láttam, hogy ömlik a vér a koromból. Sokkot kaptam, de az adrenalin akkora lökettel öntött el, hogy semmilyen fájdalmat nem éreztem – meséli.

 - Segítségért kiáltottam és kollégáim szerencsére azonnal jöttek. Az egyik barátom, Rob arra kért, rakjam a kezemet keresztbe a torkomon és csak akkor vettem észre, majdnem teljesen átvágtam a nyakam. Majdnem levágtam a saját fejem, szerencsés vagyok, hogy túléltem – mondja Tom.

Tíz órás műtét

 - Az orvosok később úgy mesélték, a vágás olyan mély volt, hogy lehetett látni a bordáim tetejét. Úgy éreztem, ha leszedálnak és becsukom a szemem, soha többé nem fogom kinyitni újra – emlékszik vissza. Tomra egy tíz órás, életmentő műtét várt, majd másnap átszállították az észak-nyugat londoni, Királyi Nemzeti Ortopédiai Kórházba, ahol összetoldották idegeit a vállában is. Az orvosok szakvéleménye szerint 90 százalékosan gyógyulhat csak meg karja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!