Nagyvilág

2012.06.15. 11:26

Németország a kínai cégek első számú befektetési célpontja Európában

    Sanghaj, 2012. június 15., péntek (MTI) - A kínai vállalkozók szemében Németország a legvonzóbb az európai befektetési célpontok közül - derül ki az Ernst & Young tanácsadó cég legújabb felméréséből.

 

 

Sanghaj, 2012. június 15., péntek (MTI) - A kínai vállalkozók szemében Németország a legvonzóbb az európai befektetési célpontok közül - derül ki az Ernst & Young tanácsadó cég legújabb felméréséből.

 

A vizsgálatban 400 kínai, különböző iparági, közepes- és nagyvállalat vezetőjét kérdezték meg.

Az abszolút befektetési sorrendben Kína vezet 61 százalékkal, az Egyesült Államok 29 százalékkal a második, majd Németország következik 25 százalékkal.

Az európai országok sorában Németország 63 százalékkal vezet, a második számú befektetési célpont itt Franciaország, amelyet a válaszadók 13 százaléka nevezett vonzónak.

A Németországban befektetni kívánó kínai vállalatok 56 százaléka vegyesvállalatot hozna létre, 9 százalékuk vállalatfelvásárlást tervez. Iparágak szerinti bontásban a gépipar és az autóipar vezet Németországon belül, 57 és 42 százalékkal - derül ki a jelentésből.

A német vállalatok és márkák rendkívüli népszerűségnek és elismertségnek örvendenek Kínában, ami Németországot befektetési célpontként is vonzóvá teszi.

"A németek szorgalmukkal és pontosságukkal komoly rangot vívtak ki a kínai vállalatvezetők körében. Ehhez járul az ország fejlett infrastruktúrája, valamint kutatás-fejlesztési rendszere" - fogalmazott Ji Szun (Yi Sun), az Ernst & Young partnere, a cég kínai üzleti szolgáltatások részlegének németországi, ausztriai és svájci befektetésekért felelős vezetője. Hivatalos német adatok szerint tavaly Kína lett a legnagyobb befektető Németországban. A kelet-ázsiai ország 158 beruházást eszközölt Európa legnagyobb gazdaságában, míg az Egyesült Államok 110-et, a harmadik Svájc pedig 91-et.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!