Jogállamiság

2023.02.07. 20:29

Karácsony Gergely szerint nem aggályosak a dollárbaloldal külföldi támogatásai (videó)

A budapesti főpolgármester nem tud arról, hogy a baloldal külföldi finanszírozása sérti a jogállamiságot, mint ahogy arról sem, hogy jelenleg is rendőrségi eljárás folyik az ügyben.

Forrás: HírTV

A Városok a jogállamiságért címmel megrendezett konferenciára Brüsszelbe érkező Karácsony Gergely szerint a kampány ideje alatt a baloldalnak külföldről érkező pénzt nem is pártok használták és nem a választási eredmények befolyásolására. 

A főpolgármester a HírTV-nek a belga fővárosban azt mondta: 

Én nem tudok olyan vizsgálatról, amely azt mondta volna, hogy illegális kampányfinanszírozás történt. Hiszen a pártok külföldi finanszírozását tiltja a törvény. És a nemzetközi finanszírozását a civil szervezeteknek viszont nem tiltja.

Karácsony a konferencián egyébként azt mondta, hogy egyfajta „hibrid rezsim” működik hazánkban, az Európai Unión belül, ezért az európai fővárosok együttműködését sürgette az uniós forrásokkal kapcsolatban.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában