Gazdasági partner

2 órája

Gulyás Gergely: Bajorország az elszenvedője annak, hogy az EU nem követelte meg a schengeni határok védelmét

Magyarország abban érdekelt, hogy fenntartsa és javítsa gazdasági, kulturális és politikai kapcsolatait Bajorországgal – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-nek, miután hivatalos látogatáson járt Münchenben.

MW

Gulyás Gergely Bajorországban tárgyalt

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A miniszter az MTI-nek telefonon adott interjúban elmondta: hétfőn és kedden Münchenben találkozott a bajor kancelláriaminiszterrel, az európai ügyek miniszterével valamint CDU-s parlamenti és tartományi képviselőkkel.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: 

ezek a találkozók - annak ellenére, hogy a Fidesz már nem az Európai Néppárt tagja - kifejezetten barátiak voltak.

Magyarország továbbra is az egyik legfontosabb gazdasági partner Bajorország számára, és ez fordítva is így van, ráadásul számtalan olyan politikai kérdés van, ami Bajországban és Magyarországon is kiemelt fontosságú

– jelezte.

Ezek között a legaktuálisabbnak a migrációt nevezte. Értékelése szerint Bajorország elszenvedője annak, hogy az Európai Unió nem követelte meg a schengeni külső határok védelmét, és ez ma veszélyezteti a szabad utazást és szabadkereskedelmet a schengeni övezeten belül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában