Családok

2 órája

Az első baba érkezését és felnevelését támogatások sokaságával segítik

Az első gyermek születése minden családban egy csoda, amely átírja a mindennapokat, ezért támogatások sokaságával segítjük a baba érkezését és felnevelését – mondta a közösségi oldalakon szerdán közzétett videójában Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára.

MW

A szülőknek az első baba érkezésével adó- és járulékkedvezmény is jár

Forrás: Shutterstock

Fotó: NDAB Creativity

Az államtitkár példaként említette, hogy a 30 év alatti édesanyák személyijövedelemadó-kedvezményre jogosultak, továbbá a felsőoktatásban tanuló, 30 év alatti kismamák teljes diákhitel-tartozását elengedik.

Hozzátette: a szülőknek az első baba érkezésével adó- és járulékkedvezmény is jár, a dolgozó édesanyák a szülés után a csed (csecsemőgondozási díj) 100-zal fél évig több pénzt kapnak, mint amennyi a korábbi munkabérük volt.

Felidézte: a gyed (gyermekgondozási díj) legmagasabb összegét az elmúlt években folyamatosan emelték, és az édesanyák anyasági támogatásra is jogosultak.

Az államtitkár hozzátette: minden gyermek életkezdési támogatást kap, ami babakötvénybe fektetve infláció felett kamatozik, sőt a családi befizetések mellett további állami támogatás is jár hozzá.

A házaspár babaváró hitelét az első gyermek megérkezésével három évig nem kell törleszteni, és a babavárót a teljes futamidőre kamatmentessé tesszük. A család otthonhoz jutását egy gyermeknél a 15 millió forintos csok plusz, valamint az egymillió forintos falusi csok lehetőségével is támogatjuk

 – tette hozzá az államtitkár.

Zsigó Róbert kiemelte: „ezekből is látszik, hogy minden eszközünkkel segítjük a családalapítást, a gyermekvállalást és a gyermeknevelést, a magyar családok továbbra is számíthatnak ránk”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában