Segítség

2 órája

Koncz Zsófia: a családbarát intézkedések egy része már a gyermek születése előtt támogatást nyújt

Nemzetünk alapja a család. Szerteágazó, családbarát intézkedéseink egy része már a gyermek születése előtt támogatja a magyar családokat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken este a közösségi oldalán.

MW

Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatását bemutató budapesti sajtótájékoztatón 2024. október 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Koncz Zsófia a bejegyzéshez mellékelt videóban - melyben egy családhoz látogatott el - több konkrét példát is hozott. Az egyik a családi adókedvezmény lehetősége, a másik a csed, amit a szülők a gyermek megszületése előtt már 28 nappal igényelhetnek.

Ismertetése szerint 

a csed (csecsemőgondozási díj) összegéből csak a bruttó jövedelem személyi jövedelemadóját vonják le, ami azért kedvező, mert járulékok már nem terhelik. Ez a támogatás 6 hónapig jár

 - fűzte hozzá.

A „könnyebbségek" között említette, hogy az anya már a gyerek születése előtt tud egyben nyilatkozni a gyedről (gyermekgondozási díj) is. A családokért felelős államtitkár a további lehetőségek között említette a babaváró hitelt és a gyed extrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában